Meny

Overnatting og lufttransport økte omsetningen

Alle de fire hovedgruppene innen overnattingsvirksomhet økte omsetningen i 1. kvartal i år. Veksten fortsatte også innen lufttransport. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de fire hovedgruppene innen overnattingsvirksomhet økte omsetningen i 1. kvartal i år. Veksten fortsatte også innen lufttransport.

Tall fra Statistisk sentralbyrå ( SSB ) viser at omsetningen økte mest i hovedgruppen hoteller med 4 prosent. Økningen kan ses i sammenheng med SSBs overnattingsstatistikk som også viste en økning i antall gjestedøgn i 1. kvartal.

Veksten fortsetter innen lufttransport hvor omsetningen i 1. kvartal økte med 1,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen innen passasjertrafikk økte med 1,3 prosent sammenlignet med samme periode i 2015.

Mens veitransport hadde en omsetningsøkning på 0,3 prosent, sank den med 0,7 prosent innen godstransport med jernbane. Omsetningen i næringen sjøfart ble redusert med 1,5 prosent sammenlignet med samme kvartal året før, mens omsetningen for dem som driver passasjertrafikk sjøveien, økte med 7,6 prosent. For godstrafikk på havet sank omsetningen med 2,2 prosent.

Omsetningen for bedrifter innen informasjon og kommunikasjon gikk ned med 2,5 prosent fra 1. kvartal i fjor.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus