Historisk godt resultat for NSB

Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NSB-konsernet hadde i 2015 et rekordstort driftsresultat på over 2,8 milliarder kroner. Likevel mener konsernsjef Geir Isaksen at NSB står overfor en svært krevende tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Både reisetall og økonomiske tall viser at det jobbes svært godt i alle NSB-konsernets virksomheter. Det er derfor vemodig å vite at vi nå skal gi fra oss viktige deler av vår virksomhet til annet statlig eie som følge av jernbanereformen, sier NSBs konsernsjef Geir Isaksen.

Ifølge jernbanereformen skal NSBs togmateriell overtas av staten, og mest sannsynlig blir også salgs- og distribusjonsløsninger løftet ut av NSB.

I tillegg er det varslet konkurranse på norsk jernbane. I løpet av 2017 blir det konkurranse på togstrekninger som tilsvarer rundt en firedel av NSB Persontogs omsetning.

Nøkkeltall fra NSBs årsresultat for 2015. Tall fra 2014 i parentes.

*Driftsinntekter: 15,372 milliarder kroner (15,336 milliarder kroner)

*Driftsresultat: 2,814 milliarder kroner (2,001 milliarder kroner)

– Selv om vi lar oss motivere av forestående konkurranse og allerede er godt i gang med å forberede oss, går vi inn i svært krevende endringer de neste årene. Vår største utfordring er å bli kostnadseffektive nok til at vi kan vinne konkurransene som kommer på norsk jernbane, sier Isaksen.

NSB-konsernet hadde i 2015 driftsinntekter på rundt 15,4 millioner kroner mot 15,3 millioner kroner i 2014. Driftsresultatet ble på 2,8 millioner kroner, mot 2 milliarder kroner i 2014.

Personvernpolicy