Posten får midlertidig konsesjon

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Samferdselsdepartementet har gitt Posten midlertidig konsesjon fra 1. januar 2016. Bakgrunnen er blant annet at det tar noe tid å få på plass en ordning som sikrer avisdistribusjon på lørdager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er viktig å skape gode overgangsordninger fram til en ny avtale trer i kraft, derfor får Posten midlertidig konsesjon fra 1. januar 2016, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding onsdag.

I den nye postloven, som gjelder fra 1. januar 2016, heter det at det at inntil det er inngått avtale med eller utpekt tilbydere med leveringsplikt, i mellomtiden kan utpekes en tilbyder og at deler av Postens konsesjon kan videreføres.

En midlertidig konsesjon er nødvendig fordi det vil ta noe tid før en ordning som sikrer avisdistribusjon på lørdager i områder uten avisbudnett, er på plass. I tillegg er det behov for å videreføre ordningen med statlig kjøp for grunnleggende banktjenester i landpostnettet, opplyser Samferdselsdepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus