Kraftig børsfall i Japan

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Yuya Shino / Reuters

Nikkei-indeksen i Tokyo raste over 4 prosent tirsdag. Også øvrige asiatiske markeder falt på grunn av uro for Kinas økonomi og fallende råvarepriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fallet i det asiatiske markedet fulgte en bred nedgang i både i Europa og USA, hvor mange solgte unna aksjer i løpet av mandagen. Prisene på viktige råvarer som olje og kopper rammes hardt av svake økonomitall fra Kina, og det får utslag på børsene.

Aksjeverdien i gruvegiganten Glencore stupte over 27 prosent i Hongkong etter et lignende fall i selskapets London-noterte avdeling. Svake råvarepriser på grunn av synkende kinesisk etterspørsel får skylden for kursfallet.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo slanket seg 714,2 poeng, eller 4,1 prosent, til 16.930,9 poeng ved stengetid. Hele årets vekst er dermed forsvunnet fra Nikkei, som har krympet 18 prosent siden Kinas myndigheter rystet verdensmarkedene ved å devaluere valutaen yuan i midten av august.

Samtidig sank den bredere Topix-indeksen 4,39 prosent til 1.375,5 poeng

I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 3,6 prosent. Det tilsvarer 759,59 poengs nedgang til 20.426,73.

Også i Kina falt børsene, men der var nedgangen noe mer moderat. Shanghai-indeksen gikk ned 1,84 prosent, mens Shenzhen-indeksen opplevde 1,37 prosents fall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus