Meny

Fagforbund i harnisk over forslag om kutt i oljesektoren

HMS-ansvarlig og 2. nestleder i Sammenslutning av fagorganiserte i energisektoren (Safe), Roy Erling Furre, til Bergens Tidende. Foto: Ida Von Hanno Bast / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vurderer 13 tiltak for å gjøre oljeproduksjonen på norsk sokkel billigere og enklere. Fagforbundet Safe spår turbulente lønnsforhandlinger.

– Noen av disse forslagene får nakkehårene til å reise seg. Vi er bekymret, og oljearbeiderne føler seg presset fra alle kanter, sier HMS-ansvarlig og 2. nestleder i Sammenslutning av fagorganiserte i energisektoren (Safe), Roy Erling Furre, til Bergens Tidende.

Forslagene fra Petroleumsinstituttets rapport går blant annet ut på å øke gjennomsnittlig arbeidsuke fra 36 til 38 timer og å fjerne en time betalt pause ved 12 timers arbeidsdag.

Rapporten er oversendt Arbeids- og sosialdepartementet og Olje- og energidepartementet.

– Departementet har rapporten til vurdering, og kan ikke på nåværende tidspunkt gi noe svar om tidsfrister for videre oppfølging, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i en epost til Bergens Tidende.

– Det er uhørt om regjeringen griper inn. Det vil bli ampert og meget turbulente treparts- og lønnsforhandlinger. Trepartssamarbeidet vil bli ødelagt, og vi frykter lange arbeidsøkter og utslitt arbeidsstokk, sier Furre.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus