SAS skal fly norske fanger til Nederland

Justisminister Anders Anundsen (Frp) i en celle i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengselet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Justisminister Anders Anundsen (Frp) i en celle i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengselet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SAS har vunnet anbudet om å transportere 242 norske fanger til Nederland. Prislappen er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS, sier til NRK at det er vanlige passasjerfly som skal brukes og at de som jobber på flyene vil få ekstra kursing.

– Crew og mannskap vi benytter vil være spesielt dedikert og vil ha gjennomgått et program. Og så er det viktig at transporten skjer i godt samarbeid med politi. Det skal være med spesielt utdannet politi, ifølge Johansen.

SAS vil ikke kommentere hvor mye de får betalt av den norske staten for å transportere fangene. Fra før er det klart at Nederland tar 25,5 millioner euro i året, rundt 226 millioner kroner med dagens kurs, for å huse og passe på de norske fangene.

242 fanger skal til fengselet Norgerhaven i den nederlandske byen Veenhuizen. De første fangene skal etter planen overføres 1. september. 18 nederlandske langtidsfanger må flytte fra Norgerhaven på grunn av det norske inntoget.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) undertegnet avtalen med Nederland 2. mars i år, før den ble godkjent i Stortinget 8. juni.

Personvernpolicy