Sterkere enn ventet fra Norsk Hydro

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Hydro leverte et sterkere resultat enn ventet i årets andre kvartal, til tross for fallende aluminiumspriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om Hydros kvartalstall

Nøkkeltall for Norsk Hydro ASAs resultatregnskap for andre kvartal 2015 (med tall fra andre kvartal 2014 i parentes):

* Driftsinntekter: 22.436 millioner (18.272 millioner)

* Underliggende driftsresultat (EBIT): 2.667 millioner (544 millioner)

* Resultat før skatt: 2.955 millioner (421 millioner)

(©NTB)

Resultat før skatt endte på 2.698 millioner kroner i andre kvartal, noe som hovedsakelig reflekterer lavere aluminiumspriser og premier, ifølge selskapet.

Selskapets underliggende driftsresultat før finansposter og skatt sank til 2.667 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra første kvartal, da resultatet ble 3.208 millioner kroner, men det er en økning fra samme kvartal i fjor, da tallet endte på 544 millioner kroner.

Det var på forhånd ventet et underliggende driftsresultat på 2.344 millioner kroner, ifølge SME Direkt for TDN Finans, melder E24.

Høyere salgsvolum har imidlertid ført til de beste resultatene noen gang i nedstrømsvirksomheten siden 2007, da Norsk Hydro ble et rent aluminiumsselskap.

– Resultatene for dette kvartalet er påvirket av lavere priser, men jeg er glad for å se at etterspørselen øker og at aluminium overtar som foretrukket metall i flere og flere produkter, noe som har bidratt til rekordresultater i vår nedstrømsvirksomhet, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, som la fram tallene tirsdag morgen.