Tweetene som får deg sparket

Komiker Gilbert Gottfried livnærte seg også ved å leie ut stemmen sin til reklamefilmer. Helt til han fleipet med tsunamien i Japan på Twitter. Foto: AP Photo / NTB scanpix
Komiker Gilbert Gottfried livnærte seg også ved å leie ut stemmen sin til reklamefilmer. Helt til han fleipet med tsunamien i Japan på Twitter. Foto: AP Photo / NTB scanpix

Disse menneskene fikk sparken etter én tweet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hender det at du må sitte på hendene dine for å unngå en pinlig opptreden i sosiale medier? I såfall er det bare å fortsette med det.

Nettstedet Business Insider har laget en oversikt over mennesker som har fått sparken på grunn av én eneste uheldig tweet.

Noen har ved et uhell brukt feil konto, noe som kan skje. Andre har bare valgt noen uheldige ord og satt dem sammen. Flere av de som fikk sparken er kommunikasjonsrådgivere, og eksperter på sosiale medier.

Sparket etter aids-vitsing

Før Justine Sacco satte seg på et fly med destinasjon Sør-Afrika i 2013 hadde hun 170 følgere på Twitter.

«Skal til Afrika. Håper jeg ikke får aids. Bare tulla. Jeg er hvit!».

En teknoskribent fanget opp forsøket på å være morsom og retweetet til sine 15.000 følgere. Dermed steg Sacco raskt på alles hatlister og fikk sparken.

Bilmerket Chryslers spesialist på sosiale medier hadde ansvaret for arbeidsgiverens Twitter-konto, og beklaget seg over trafikken på feil konto.

«Jeg synes det er ironisk at Detroit er kjent som motorbyen når ingen her kan kjøre».

Chrysler var ikke imponert over Twitter-spesialisten, og lot ham gå.

Komikeren slo ikke an

Komiker Gilbert Gottfried tjente også til livets opphold ved å leie ut stemmen sin til reklamefilmer. Men det varte til han fant det for godt å tøyse med tsunamien som rammet Japan i 2011.

«Japan er så avansert. De går ikke på stranda. Stranda kommer til dem», skrev han.

Problemet var bare at en av oppdragsgiverne hans fikk 75 prosent av inntektene sine fra Japan. De synes ikke komikeren var morsom og sparket ham.

Sparket før hun begynte

Tenåringen Cella klarte å få sparken før hun begynte i den nye jobben. I februar skulle hun begynne jobben i en pizzakjede, men kom aldri lenger enn til å tvitre om det.

«Æsj, jeg begynner i denne f...s møkkajobben i morgen», skrev hun.

Hennes kommende sjef så denne, sparket Cella og skrev følgende på Twitter: «Og... Nei, du starter ikke i denne jobben i dag. Jeg har akkurat gitt deg sparken! Lykke til med livet ditt uten jobb eller penger!».

Personvernpolicy