5 av 6 godkjente Lunds topplønn tross motstand

Etter at han brått gikk av som Statoil-sjef, fikk Helge Lund bare to måneder i toppjobben hos BG før nederlandske Shell kom med sitt bud på rundt 530 milliarder kroner. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Etter at han brått gikk av som Statoil-sjef, fikk Helge Lund bare to måneder i toppjobben hos BG før nederlandske Shell kom med sitt bud på rundt 530 milliarder kroner. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Generalforsamlingen i BG godkjente Helge Lunds lønnspakke tirsdag, selv om hver sjette aksjoner stemte mot. Den avtroppende sjefen har blandede følelser om Shells oppkjøp av selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at han brått gikk av som Statoil-sjef, fikk Lund bare to måneder i toppjobben hos BG før nederlandske Shell kom med sitt bud på rundt 530 milliarder kroner.

På tirsdagens generalforsamling i Reading i Storbritannia sa han at det fortsatt er mye å gjøre før Shells oppkjøp av selskapet er sluttført, men at det likevel er til gode for BG.

– Ikke i mine tanker

– Dette er en god avtale for våre aksjeeiere, sa Lund.

– Når det er sagt, så skjønner dere vel at jeg, fra en leders ståsted, har blandede følelser ettersom jeg så fram til å lede BG videre framover. Et oppkjøp var absolutt ikke i mine tanker da jeg begynte i selskapet, sa Lund.

Les også: Financial Times kaller Helge Lund en fotnote

Det forventes at Lund forlater selskapet når den nederlandske giganten tar kontroll. En analyse gjennomført av Reuters i april viser at han likevel kan sitte igjen med en utbetaling på over 350 millioner kroner når avtalen er sluttført.

– En skandaløs sum

De svært gode betingelsene i Lunds avtale har vært gjenstand for til dels opphetet debatt siden detaljene i den ble kjent. Da generalforsamlingen stemte over lønnspakkene til toppledelsen, stemte hele 18 prosent nei.

– I dagens økonomiske klima er dette en skandaløs sum, sier aksjonær Mark Bentley.

Styreleder Andrew Gould er noe er avdempet, men innrømmer at «vi feilberegnet reaksjonen hos publikum». Motstanden førte til at Lunds godtgjørelse ble kuttet med titalls millioner kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært