Meny

Telenor beholder fasttelefonen

Denne telefonen står fortsatt i mange hjem. Nå vil Telenor la folk beholde den så lenge de ønsker. Foto: Henrik Laurvik (NTB)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall nordmenn som har fasttelefon, faller raskt. Men mange eldre vil ikke gi slipp på den tradisjonelle hjemmetelefonen. Nå dropper Telenor planene om å kutte ut fasttelefonen.

I 2000 hadde Telenor to millioner fasttelefonabonnenter. I dag er det 400.000 igjen. De siste årene har 90.000 kvittet seg med fasttelefonen årlig.

– Nedgangen har vært på nesten 15 prosent i året. Det tror vi kommer til å fortsette, sier moderniseringssjef i Telenor, Arne Quist Christensen, til NRK.

Han opplyser at de fleste sier opp fordi de bruker mobiltelefonen i stedet. Men noen grupper holder fast på telefonen med plugg i veggen.

Les også: Sp vil dele Telenor i to

– De eldre setter stor pris på den tryggheten og kvaliteten fasttelefonen gir. Dessuten liker de å ha et telefonnummer som er kjent for alle de har kontakt med, sier Quist Christensen.

Telenor hadde i utgangspunktet tenkt å stenge fasttelefon-nettet i 2017. Men nå har selskapet gått vekk fra den tanken. Moderniseringssjefen opplyser til NRK at alle som ønsker, nå skal få beholde fasttelefonen så lenge de vil.

Les også: Norge ikke forberedt på at fasttelefon blir borte

* ABC Nyheter er en del av ABC Startsiden som hovedsakelig er eid av Telenor.

Privatøkonomi
Populært