Telenor beholder fasttelefonen

Denne telefonen står fortsatt i mange hjem. Nå vil Telenor la folk beholde den så lenge de ønsker. Foto: Henrik Laurvik (NTB)
Denne telefonen står fortsatt i mange hjem. Nå vil Telenor la folk beholde den så lenge de ønsker. Foto: Henrik Laurvik (NTB)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall nordmenn som har fasttelefon, faller raskt. Men mange eldre vil ikke gi slipp på den tradisjonelle hjemmetelefonen. Nå dropper Telenor planene om å kutte ut fasttelefonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2000 hadde Telenor to millioner fasttelefonabonnenter. I dag er det 400.000 igjen. De siste årene har 90.000 kvittet seg med fasttelefonen årlig.

– Nedgangen har vært på nesten 15 prosent i året. Det tror vi kommer til å fortsette, sier moderniseringssjef i Telenor, Arne Quist Christensen, til NRK.

Han opplyser at de fleste sier opp fordi de bruker mobiltelefonen i stedet. Men noen grupper holder fast på telefonen med plugg i veggen.

Les også: Sp vil dele Telenor i to

– De eldre setter stor pris på den tryggheten og kvaliteten fasttelefonen gir. Dessuten liker de å ha et telefonnummer som er kjent for alle de har kontakt med, sier Quist Christensen.

Telenor hadde i utgangspunktet tenkt å stenge fasttelefon-nettet i 2017. Men nå har selskapet gått vekk fra den tanken. Moderniseringssjefen opplyser til NRK at alle som ønsker, nå skal få beholde fasttelefonen så lenge de vil.

Les også: Norge ikke forberedt på at fasttelefon blir borte

* ABC Nyheter er en del av ABC Startsiden som hovedsakelig er eid av Telenor.