Dramatiske skatteforslag fra Scheel-utvalget

Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel, leder utvalget som tirsdag vil legge fram sitt forslag til ny skattereform. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel, leder utvalget som tirsdag vil legge fram sitt forslag til ny skattereform. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En statlig eiendomsskatt kan bli resultatet hvis selskaps- og personskatten kuttes med mellom 60 og 80 milliarder kroner. Det skal være blant forslagene til det regjeringsoppnevnte Scheel-utvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget, som ledes av Statistisk sentralbyrås administrerende direktør Hans Henrik Scheel, skal ha konkludert med at selskaps- og personskatten må senkes ned mot 20 prosent. Det bekrefter flere sentrale kilder overfor Bergens Tidende.

I statsbudsjettet for 2015 er til sammenligning både selskaps- og personskatten satt til 27 prosent. For å finansiere et slikt kraftig kutt må skatter og avgifter dermed økes på andre områder.

Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro, er en statlig eiendomsskatt et av de sentrale elementene i skattereformen til Scheele-utvalget.

Utvalget ble satt ned av Stoltenberg-regjeringen i mars 2013 etter at det var bred tverrpolitisk enighet om at et skatteforlik må til.

Utvalget legger fram sine konklusjoner førstkommende tirsdag, og deretter vil utredningen bli sendt ut på høring. Så vil regjeringen etter hvert komme med en stortingsmelding.

De første endringene vil neppe kunne tre i kraft før tidligst i 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus