Meny

EUs bonde-byråkrater med veggie-selfie

– Stakkars russere som går glipp av dette

BRUSSELS BONDE-BYRÅKRATER GJØR DET MED EN SELFIE: Sprer grønnsaks- og fruktselfier på nettet mot Russlands handelssanksjoner. Foto: COPA-COGECA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontorpersonalet til EUs bondeorganisasjoner COPA-COGECA med selfie-vri om handelssanksjonene mellom Russland og EU.

Det russiske importforbudet mot alle landbruksvarer fra EU og Norge ser ut til å bli tatt med godt humør på Brussel-kontoret til paraplyorganisasjonene for landbruksorganisasjoner i EU-landene, COPA-COGECA.

I dag rykket de ut med en selfie-kampanje på nettstedet Twitter, der de står fram med hver sin grønnsak eller frukt under stikkordet veggie-selfie (der selfie som kjent er bilde du tar av deg selv).

– Vi nyter europeiske bønders produkter, som nå rammes av Russlands importforbud, sier gjengen, som allerede har fått inn andre veggie-selfies på Twitter.

– Russerne vet ikke hva de går glipp av, sier de hardt trengte næringsorganisasjonene i EU. 

De ber EU komme opp med enda sterkere støtteordninger for bøndene og landbruksindustrien som rammes av handelskrigen, som er oppstått i kjølvannet av konflikten i Ukraina.

EU forbereder nå opptrapping av sanksjonene mot Russland, noe som kan utløse ytterligere reaksjoner fra Moskva.

Norsk sjømateksport, særlig av sild, blir også hardt rammet av importforbudet Russland har innført. Kanskje sildefiskerne skulle starte kampanjen #herring-selfie?

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus