Widerøe må kutte 200 millioner kroner

Widerøe må kutte. Foto: NTB scanpix
Widerøe må kutte. Foto: NTB scanpix

Widerøe må kutte 200 millioner kroner etter at SAS i fjor høst solgte seg ut. Det er de nye eierne, med transportselskapet Torghatten i spissen, som står bak kravet, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeningene til flygerne og de kabinansatte har godtatt 40 millioner kroner i kutt selv om det er to år til neste forhandlingsrunde. Flygernes og kabinansattes lønnsnivå blir kuttet med 3 prosent, og selskapet fryser en klatring på lønnsstigen i et helt år framover. Nyansatte får lavere lønn og må jobbe flere timer.

Sammenlignet med dagens kontrakter senkes kostnadene 25 prosent med disse tiltakene. Widerøe kan dessuten leie inn fly med mannskap tilsvarende 15 prosent av flygningene. Flyselskapets administrerende direktør Lars Kobberstad opplever stor forståelse internt for behovet for å kutte kostnader og mener partene har vist ansvar. Men kuttet på 40 millioner kroner er bare en bit av det som trengs.

– Det er et steg i riktig retning. Vi snur hver stein for å finne nye innsparinger som skal forbedre resultatet med 200 millioner kroner, sier Kobberstad.

Han utelukker ikke flere innsparinger hos flygerne og de kabinansatte.

– Kostnadskutt og effektiviseringer skal bidra til at vi sitter igjen med et overskudd på 200-250 millioner kroner årlig, sier Kobberstad.

Overskuddet skal finansiere fly som kan erstatte dagens Dash 8-fly.

Personvernpolicy