Lego med nesten 7 milliarder i overskudd

GOD PÅ CAPITAL & CAPITOL: Modellbygger Gary McIntire legger siste hånd på verket, en modell av Capitol-bygningen i Washington. Verket ble bygget i Legoland i California i forbindelse med innsettelsen av Barack Obama i januar 2009. Foto: AP Photo/NTB scanpix
GOD PÅ CAPITAL & CAPITOL: Modellbygger Gary McIntire legger siste hånd på verket, en modell av Capitol-bygningen i Washington. Verket ble bygget i Legoland i California i forbindelse med innsettelsen av Barack Obama i januar 2009. Foto: AP Photo/NTB scanpix

Det går godt for Lego om dagen. Resultatet for 2013 viser at klosseselskapets nettooverskudd økte med 9 prosent i fjor og var på hele 6,7 milliarder norske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lego-sjefen er svært fornøyd med resultatet, melder Ritzau.

– Nøkkelen til vår suksess er at vi hele tiden er innovative og fornyer vårt tilbud til forbrukerne, og i 2013 har vi med suksess utviklet og lansert produkter som står høyt på barns ønskelister over hele verden, sier direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Les også: Her er mannen som gjorde Lego digitalt

Lego styrker sitt resultat i et globalt leketøysmarked som samlet hadde en mindre nedgang i fjor.

Salget økte med 10 prosent til 25,3 milliarder danske kroner, tilsvarende rundt 28 milliarder norske kroner.

Personvernpolicy