Meny

I disse yrkene har du størst mulighet til å gjøre lønnskarriere

Ingeniører og sivilingeniører er ikke på topp 10-listen over yrkene med størst muligheter til lønnsutvikling. Foto: Eric Audras.
Ingeniører og sivilingeniører er ikke på topp 10-listen over yrkene med størst muligheter til lønnsutvikling. Foto: Eric Audras.

Prestasjon betyr lite i typiske ingeniøryrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledarnas Lönekarriärbarometer

Her er et utvalg av teknologiyrker i barometeret.

I barometeret rangeres yrker ut i fra den prosentvise forskjellen mellom lønnen til den best betalte og den typiske lønnen for hvert enkelt yrke.

 • 17. Sjefer for mindre bedrifter i varme, vann og elektrisitet
 • 18. Drift og virksomhetssjefer
 • 24. Driftssjefer innen bygg og anlegg
 • 30. Kjemikere
 • 39. IT-sjefer
 • 44. Ingeniører og teknikere i elektronikk og telekommunikasjon
 • 51. Datateknikere
 • 55. Øvrige sivilingeniører
 • 66. Kjemiingeniører og kjemiteknikere
 • 67. Sivilingeniører i gruvearbeid og metallurgi
 • 70. Sivilingeniører i elkraft
 • 72. Sivilingeniører i maskin
 • 75. Byggingeniører og teknikere
 • 76. Sivilingeniører i kjemi
 • 82. Civilingeniører i elektronikk og teleteknikk
 • 83. Utviklere og programmerere
 • 85. Fysikere og astronomer
 • 86. Øvrige ingeniører og teknikere
 • 98. Ingeniører i gruvearbeid og metallurgi
 • 103. Sivilingeniører i bygg og anlegg
 • 104. Geologer og geofysikere
 • 114. El-ingeniører

Toppleder og aksjemegler er et yrke å satse på hvis man ønsker en karriere med store muligheter for lønnsutvikling.

Liten lønnsspredning blant ingeniørene

Yrker som ingeniør og sivilingeniør havner ikke så høyt opp i undersøkelsen Lönekarriärbarometer fra den svenske organisasjonen Lederna.

De har dårligere muligheter til lønnsutvikling enn for eksempel reklame- og pr-sjefer og bankfunksjonærer.

Av 305 yrker som har blitt sammenlignet er yrker som avisbud, montør og maskinoperatør de minst lønnsomme og har dårligst muligheter til lønnsutvikling, i praksis muligheter til å øke lønnen gjennom å prestere godt.

Les også: Først ti år etter eksamen rykker oljeingeniørene fra resten

Her er yrkene med størst potensial for lønnsvekst

I barometeret rangeres yrker ut i fra den prosentvise forskjellen mellom lønnen til den best betalte og medianlønnen for hvert enkelt yrke.

Den typiske lønnen eller medianlønnen er lønnen hvor 50 prosent tjener mer og 50 prosent tjener mindre.

Den høyeste lønnen er lønnen hvor 90 prosent tjener mindre og 10 prosent tjener mer.

Barometeret viser at det er lettere å oppnå lønnsutvikling i yrker med individuell lønnssetting hvor lønnsutviklingen gjerne er knyttet til prestasjonene, noe Ledarna kjemper for at skal bli vanligere.

– Ut fra et bedriftsøkonomisk perspektiv er det ubegripelig at talløse avtaler misbrukes av arbeidsgiverne. Med garantert (eller ingen) lønnsøkning for alle eller de fleste blir lønnen bare en utgift som betales ut uten at man vet hva man får tilbake. Man vet ikke om lønnsutgiftene arbeider for bedriftens utvikling og styrker konkurransekraften eller om den bare er en «død» utgift i likhet med kontor- eller elutgifter, skriver Ledarna-sjef Annika Elias i rapporten.

– Med ordentlig differensiert lønnssetting blir lønnsøkningene i stedet en mulighet å investere. Sjefene kan plassere lønnsøkningene hos de medarbeidere hvis oppførsel leder til økte prestasjoner og resultat. Og i forlengningen dermed også bedre resultat for hele bedriften. Lønnene blir lønnsomme, skriver Elias.

Les også: Dette vil dagens arbeidstakere ha

Dette er topp 10-yrkene:

 1. Aksjemeglere
 2. Styremedlemmer og toppledere
 3. Driftsledere i landbruk, skogbruk og fiske
 4. Sjefer for mindre bedrifter innom finansiell virksomhet og andre
 5. Forsikringsrepresentanter
 6. Jurister
 7. Corporate, ledelse og organisasjonsjurister
 8. Organisasjonsutviklere
 9. Innkjøps- og distribusjonssjefer
 10. Matematikere

Annerledes i Norge

Forsker Kjersti Misje Østbakken ved Institutt for samfunnsforskning er ikke overrasket at aksjemeglere og toppledere har høye muligheter til lønnsutvikling.

– Dette er yrker som ofte har en form for prestasjonslønn, og i de tilfellene hvor de får utbetalt bonuser får de også ganske mye, sier Misje Østbakken.

Samtidig påpeker hun at situasjonen for ingeniører og sivilingeniører i Sverige og Norge er ulik.

– Jeg vil tro at bildet for ingeniører er noe annerledes i Norge på grunn av oljeindustrien. Der er lønnspresset ganske stort, og i denne bransjen har flere yrkesgrupper hatt en solid lønnsvekst over mange år.

Hun sier at lønnsveksten og konkurranse om kompetanse påvirker teknologenes lønninger i andre bransjer.

Les også: Hodejegere avslører hva jobbsøkere vil ha

Derfor får lederne høyere lønn

Oversikten viser at fire av ti mest lønnsomme yrkene er relatert til lederansvar. Stig Berge Matthiesen, professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI, forklarer hvorfor ledere og direktører nesten alltid får høyere lønn enn andre.

– Det mest opplagte er at ledere skal ha høyere lønn fordi de har mer ansvar, og det er mer krevende å lede andre enn kun det å ha ansvar for seg selv og egne prestasjoner, sier Berge Matthiesen.

Han legger til at ledere ikke har samme stillingsvern som ansatte.

– En toppleder må for eksempel gå på dagen hvis styret ikke har tillit til personen, sier Matthiesen.

Samtidig trekker han fram paradokset ved at fagpersoner med nøkkelkompetanse i bedriften som oftest ikke får like høye lønn som ledere.

– Hvis noen av fagpersonene skulle slutte i bedriften, ville det smerte mer enn om en leder sluttet. I en slik situasjon er det lite trolig at de faglige nøkkelpersonene har høyere lønn enn lederne i bedriften, sier Matthiesen.

Les også: En av tre ansatte er misfornøyd med sjefen

Betaler for gode valg

Matthiesen sier at høyere lønn til lederne kan handle om en kulturell forventning i bedriften, at jo høyere lønn man får, jo bedre jobb vil man gjøre.

– Man kan heller ikke se bort fra at det i noen bedrifter eksisterer ubevisste forventninger blant styremedlemmer og bedriftens eiere om at jo høyere lønn man betaler en leder, desto bedre beslutninger er vedkommende i stand til å fatte.

BI-professoren sier at det kan vise seg å være en mental kortslutning, og henviser til forskning som viser at høye lederlønninger ikke automatisk betyr mer kompetente ledere.

– Et av de beste eksempler på dette er den såkalte Enron-skandalen i USA, der grådige og overbetalte ledere fattet så dårlige beslutninger at et av verdens største kraftselskaper gikk over ende, der store tap med få unntak rammet svært mange.

Les også: Fire grunner til at lederkurs er bortkastet tid

Får lite i offentlig sektor

I Lönekarriärbarometeret blir det slått fast at i mange yrker, ikke minst i offentlig sektor, er den potensielle lønnspremien veldig liten for den som jobber hardt, tar ansvar og presterer.

Barometeret illustrerer lønnsspredningen med to eksempler.

 • Førskolelærer Filip er ambisiøs, selvdreven og kommer med nye ideer som bidrar til å utvikle skolen. Filip tjener i gjennomsnittet 24.800 kroner i måneden.
 • Bankfunksjonær Beate er serviceinnstilt, dyktig og får nye kunder til banken, samtidig som hun jobber for å beholde de gamle kundene. Beate tjener i gjennomsnittet 31.400 kroner i måneden.

Begges sjefer er veldig fornøyd med dem, og gir dem større lønnsøkning for hvert år. Til slutt ender de opp som de best betalte innenfor sine yrker.

Resultatet blir følgende ifølge den svenske undersøkelsen:

 • Førskolelærer Filips høyeste lønn blir på 27.900 kroner. Det er en økning på 12 prosent.
 • Bankfunksjonær Beates høyeste lønn er på 51.500 kroner. Det er en lønnsøkning på 64 prosent.

Les også: Slik var lønnsveksten i fjor

It-ingeniører høyest på listen

Sivilingeniører og ingeniører med IKT-kompetanse ligger høyere i den svenske rangeringen enn andre ingeniører.

IT-sjefer er på plass 39, mens ingeniører og teknikere i elektronikk og telekommunikasjon er på 44. plass og datateknikere på 51. plass.

Sivilingeniører i bygg og anlegg er helt nede på plass 103. Med andre ord er muligheten større til lønnsutvikling om du har IT-kompetanse enn innen bygg, anlegg, elkraft og geologi.

Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, sier at hvis man hadde laget en lignende karrierebarometer i Norge, så kunne man sett lignende resultater når det gjelder IT-kompetansen og lønnsutviklingen.

– Grunnen til det er veldig stor mangel på IKT-kompetanse, spesielt innen programmering. Enkelt sagt: Jo mer kode du kan, jo mere lønn får du. Med omfattende kodeforståelse kan man lettere forstå og ta ansvar for større digitaliseringsprosjekter, sier Syversen.

Syversen henviser til store prosjekter i offentlig og privat sektor, i tillegg til digitalisering av media og reklamesektoren, film og spill.

– Alle har det til felles at de baserer seg på at noen faktisk kan skrive kode og lede prosjekter.

Les også: Disse jobbene er mest truet av outsourcing

Koding er fremtiden

Syversen legger vekt på at koding er noe som man bør begynne med så tidlig som mulig.

IKT-Norge er med i et EU-prosjekt "eSkills for the future" der hensikten er å løfte frem viktigheten av IKT-kunnskaper i alle fremtidig arbeidsliv.

– EU setter jo i stor grad sin lit til at digitalt næringsliv skal løfte EU ut av finanskrisen. Et av tiltakene vi gjør er at vi under By:larm Interactive neste uke har ti uavhengige spillutviklere som får besøk fra skoler i Osloområdet. Fremtiden er koding, uavhengig av bransje. Det er det ingen tvil om.

Norge har lavest lønnspredning

I Ledarnas Lönekarriärbarometer fremgår det at Sverige har den tredje laveste lønnsspredningen i hele OECD.

Norge har den desidert laveste lønnsspredningen, eller med andre ord ulikhet i inntekt innad i de ulike yrkene.

De høyeste forskjellene mellom median- og høyest lønn er i Chile, Israel, USA, Portugal og Ungarn.

Les også: Dette blir vinnerne i fremtidens arbeidsmarked

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:25 Johan Golden vil kaste Alliansen-leder Lysglimt16:03 Byggesaksbehandler dømt til fengsel for grov korrupsjon15:56 Hovefestivalen er konkurs ni dager før festivalstart15:47 Nortura politianmelder leverandør etter TV-dokumentar15:46 Ludvigsen førte opp møter med det som kan ha vært fornærmede15:22 Russland kritiserer MH17-etterforskning15:10 RBK-spillere slått ut av sykdom15:09 Sarkozy må møte i retten for korrupsjon14:44 Göran Persson blir styreleder i Swedbank14:43 Haugesund kan møte østerriksk toppklubb14:31 Hagen-forsvinningen: – Dette er en hovedteori14:19 Ber om drapsetterforskning av Saudi-Arabias kronprins14:18 United-legende bøtelagt for ulovlig gambling14:02 Kvinne alvorlig skadd etter kollisjon mellom tankbil og personbil12:55 Ber Kallmyr redegjøre i Stortinget for Abbasi-saken12:53 Sør-Norge værvinneren til helga12:51 SAS-ansatte med krass kritikk av ledelsen12:25 Abbasi-familiens advokat: Vil trolig be UNE se på saken på nytt12:22 Tyske høyreekstremister i søkelyset etter politikerdrap12:20 Nesten tre millioner nordmenn har skatt til gode11:24 Folkerik delstat åpner for aktiv dødshjelp i Australia11:15 Støre: – Det er ikke jeg som er på valg11:11 Stor skepsis til vaksiner i Europa11:08 Sykehusstreiken trappes opp på nytt11:07 E. coli påvist i drikkevannet i Utsira10:44 – Sterke beviser for at Michael Jackson ble drept10:06 Fire personer siktet for MH17-nedskytingen i 201409:59 Kraftig økning i lakseprisen09:41 Platini: – Alt dette er fremmed for meg09:39 Human-Etisk Forbund tror ny troslov blir dyr09:21 Trump vil ikke beklage til fem menn som fikk voldtektsdom opphevet09:20 Skepsis til Facebooks nye valuta09:05 Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen08:25 Herlovsen vil be om fødselsdagsgave på forskudd08:18 Vil fjerne elbilrabatten i Oslos bomstasjoner07:41 1. divisjon: Hard straff etter stempling07:32 Optimisme på Asias børser etter dialog mellom USA og Kina07:26 Måling avslører: Nordmenn misforstår om EØS07:21 Rakettangrep mot utenlandske oljeselskaper i Basra07:16 Dyrhaug var sikker på at han måtte legge opp07:05 Ansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder07:00 Hver eneste dag i fjor ble 37.000 drevet på flukt fra sine hjem06:42 Kristoffersen følte seg alene i kampen mot eget forbund06:15 Abbasi-familien til Trondheim – støttemarkering varslet06:07 Dette skjer i dag05:47 Kina og Russland hindret forsøk på å stanse nordkoreansk drivstoffimport05:43 Dette skjedde i natt05:35 Poengdeling for Brasil etter VAR-drama05:21 Trikk og T-bane samles i ett selskap i Oslo05:19 Stort vedlikeholdsetterslep ved norske vann- og avløpsanlegg04:52 Tilstanden stabil for Antonsen etter ulykke på Momarken04:30 Euronext fullfører oppkjøpet av Oslo Børs VPS04:30 Donald Trump bekreftet at han går for gjenvalg i 202004:19 Brasiliansk modell i nytt avhør om voldtektsanklager mot Neymar03:42 FNB størst i Bergen i ny måling03:08 Virke ber om mer konkurranse på Nordkapp02:37 Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro02:35 Strømleverandør inngår forlik på 9 milliarder etter skogbranner i California01:54 Flere Ap-ordførere mener Støre ikke når ut til velgere01:50 Platini løslatt etter avhør i korrupsjonssak01:30 Trump sier USA er forberedt i Iran-konflikten01:27 Mann tiltalt for overgrep i Bergen etter 20 år00:31 SV åpner for forpliktende samarbeid med Rødt00:15 Canadas statsminister sier ja til omstridt oljeprosjekt00:01 Australia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen23:54 Ingen enighet om Oslo-budsjettet23:02 Shanahan ute av Trump-administrasjonen før Senatet fikk godkjent ham som forsvarsminister22:59 Sykehusansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder22:54 Australia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:41 Abbasi-søsknene gjenforent med moren i Norge22:36 Over 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA22:36 Antonsen fløyet til sykehus etter ulykke på Momarken22:21 Bompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger22:14 Semenya slakter IAAF: – De brukte meg som en menneskelig forsøkskanin22:07 Vindkraft-motstandere klager på Frøya-vedtak22:06 USA gir Ukraina militærhjelp for 250 millioner dollar21:12 Lysbakken foreslår innstramming i privatskoleloven etter bok om skoleprofitører21:01 Bergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt20:04 Gerrard henter Liverpool-ving på lån19:52 Trumps forsvarsminister trekker seg19:45 Støre: Aps asylpolitikk ligger fast19:24 Kongen om Märtha Louises bruk av prinsessetittelen: – Vi forsøker å få til en ordning18:59 Brannen ryster kjendisverden – nå kommer erstatningskravene18:20 Eli (15) overlevde: – Helt mirakuløst18:18 Filmregissør Knut Andersen er død18:10 Abbasi-familien ønsker ro18:09 Pride-arrangementer forbudt i tyrkiske byer17:59 Kan stå foran Jordens 6. masseutryddelse17:50 UD avslører flere detaljer rundt Syria-barnas retur17:48 FN krever uavhengig granskning etter Mursis død17:11 123 døde: Nå granskes myndighetene17:01 Hvem trekker først - Iran eller USA?16:42 Trump møter Xi under G20-toppmøtet16:40 Regjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40 Ap vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31 Abbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10 Norske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04 Irsk motstand for Brann i europaligaen15:47 Karaktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46 Irland vil forby salg av diesel- og bensinbiler
Siste nytt
16:25PolitikkJohan Golden vil kaste Alliansen-leder Lysglimt16:03NorgeByggesaksbehandler dømt til fengsel for grov korrupsjon15:56PengerHovefestivalen er konkurs ni dager før festivalstart15:47NorgeNortura politianmelder leverandør etter TV-dokumentar15:46NorgeLudvigsen førte opp møter med det som kan ha vært fornærmede15:22VerdenRussland kritiserer MH17-etterforskning15:10SportRBK-spillere slått ut av sykdom15:09PolitikkSarkozy må møte i retten for korrupsjon14:44PengerGöran Persson blir styreleder i Swedbank14:43SportHaugesund kan møte østerriksk toppklubb14:31NorgeHagen-forsvinningen: – Dette er en hovedteori14:19VerdenBer om drapsetterforskning av Saudi-Arabias kronprins14:18SportUnited-legende bøtelagt for ulovlig gambling14:02NorgeKvinne alvorlig skadd etter kollisjon mellom tankbil og personbil12:55PolitikkBer Kallmyr redegjøre i Stortinget for Abbasi-saken12:53NorgeSør-Norge værvinneren til helga12:51PengerSAS-ansatte med krass kritikk av ledelsen12:25NorgeAbbasi-familiens advokat: Vil trolig be UNE se på saken på nytt12:22VerdenTyske høyreekstremister i søkelyset etter politikerdrap12:20PengerNesten tre millioner nordmenn har skatt til gode11:24Helse og livsstilFolkerik delstat åpner for aktiv dødshjelp i Australia11:15PolitikkStøre: – Det er ikke jeg som er på valg11:11Helse og livsstilStor skepsis til vaksiner i Europa11:08NorgeSykehusstreiken trappes opp på nytt11:07NorgeE. coli påvist i drikkevannet i Utsira10:44Kultur– Sterke beviser for at Michael Jackson ble drept10:06VerdenFire personer siktet for MH17-nedskytingen i 201409:59PengerKraftig økning i lakseprisen09:41SportPlatini: – Alt dette er fremmed for meg09:39NorgeHuman-Etisk Forbund tror ny troslov blir dyr09:21VerdenTrump vil ikke beklage til fem menn som fikk voldtektsdom opphevet09:20PengerSkepsis til Facebooks nye valuta09:05VerdenNye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen08:25SportHerlovsen vil be om fødselsdagsgave på forskudd08:18MotorVil fjerne elbilrabatten i Oslos bomstasjoner07:41Sport1. divisjon: Hard straff etter stempling07:32PengerOptimisme på Asias børser etter dialog mellom USA og Kina07:26PengerMåling avslører: Nordmenn misforstår om EØS07:21VerdenRakettangrep mot utenlandske oljeselskaper i Basra07:16SportDyrhaug var sikker på at han måtte legge opp07:05NorgeAnsatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder07:00VerdenHver eneste dag i fjor ble 37.000 drevet på flukt fra sine hjem06:42SportKristoffersen følte seg alene i kampen mot eget forbund06:15NorgeAbbasi-familien til Trondheim – støttemarkering varslet06:07NorgeDette skjer i dag05:47VerdenKina og Russland hindret forsøk på å stanse nordkoreansk drivstoffimport05:43NorgeDette skjedde i natt05:35SportPoengdeling for Brasil etter VAR-drama05:21NorgeTrikk og T-bane samles i ett selskap i Oslo05:19NorgeStort vedlikeholdsetterslep ved norske vann- og avløpsanlegg04:52SportTilstanden stabil for Antonsen etter ulykke på Momarken04:30PengerEuronext fullfører oppkjøpet av Oslo Børs VPS04:30PolitikkDonald Trump bekreftet at han går for gjenvalg i 202004:19SportBrasiliansk modell i nytt avhør om voldtektsanklager mot Neymar03:42PolitikkFNB størst i Bergen i ny måling03:08ReiseVirke ber om mer konkurranse på Nordkapp02:37PolitikkFrps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro02:35VerdenStrømleverandør inngår forlik på 9 milliarder etter skogbranner i California01:54PolitikkFlere Ap-ordførere mener Støre ikke når ut til velgere01:50SportPlatini løslatt etter avhør i korrupsjonssak01:30VerdenTrump sier USA er forberedt i Iran-konflikten01:27NorgeMann tiltalt for overgrep i Bergen etter 20 år00:31PolitikkSV åpner for forpliktende samarbeid med Rødt00:15VerdenCanadas statsminister sier ja til omstridt oljeprosjekt00:01SportAustralia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen23:54NorgeIngen enighet om Oslo-budsjettet23:02VerdenShanahan ute av Trump-administrasjonen før Senatet fikk godkjent ham som forsvarsminister22:59NorgeSykehusansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder22:54SportAustralia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:41PolitikkAbbasi-søsknene gjenforent med moren i Norge22:36VerdenOver 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA22:36SportAntonsen fløyet til sykehus etter ulykke på Momarken22:21PolitikkBompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger22:14SportSemenya slakter IAAF: – De brukte meg som en menneskelig forsøkskanin22:07NorgeVindkraft-motstandere klager på Frøya-vedtak22:06PolitikkUSA gir Ukraina militærhjelp for 250 millioner dollar21:12PolitikkLysbakken foreslår innstramming i privatskoleloven etter bok om skoleprofitører21:01NorgeBergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt20:04SportGerrard henter Liverpool-ving på lån19:52PolitikkTrumps forsvarsminister trekker seg19:45PolitikkStøre: Aps asylpolitikk ligger fast19:24KulturKongen om Märtha Louises bruk av prinsessetittelen: – Vi forsøker å få til en ordning18:59VerdenBrannen ryster kjendisverden – nå kommer erstatningskravene18:20Helse og livsstilEli (15) overlevde: – Helt mirakuløst18:18KulturFilmregissør Knut Andersen er død18:10PolitikkAbbasi-familien ønsker ro18:09PolitikkPride-arrangementer forbudt i tyrkiske byer17:59VerdenKan stå foran Jordens 6. masseutryddelse17:50PolitikkUD avslører flere detaljer rundt Syria-barnas retur17:48VerdenFN krever uavhengig granskning etter Mursis død17:11Norge123 døde: Nå granskes myndighetene17:01VerdenHvem trekker først - Iran eller USA?16:42PolitikkTrump møter Xi under G20-toppmøtet16:40NorgeRegjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40ReisenyheterAp vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31PolitikkAbbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10NorgeNorske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04SportIrsk motstand for Brann i europaligaen15:47NorgeKaraktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46MotorIrland vil forby salg av diesel- og bensinbiler
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus