Meny

Nettbankfeil rammer over én million bankkunder

PROBLEMER: Nettbankfeil rammer 700.000 bankkunder i Norge. Foto: Skjermdump/Sparebank 1

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunder i Sparebank 1 og Skandiabanken har vært uten kontakt med nettbank og kort siden 17-tiden.

Over én million bankkunder i Norge er berørt etter at en komponent hos it-leverandøren Evry sluttet å fungere tirsdag ettermiddag.

I tillegg er kunder hos Sparebanken Sør, Handelsbanken og Sandnes Sparebank rammet av feilen.

– Vi må bare beklage, og håper og tror vi skal få rettet feilen i løpet av kvelden. Men VISA-kortene fungerer i butikk for nettbankkundene som er rammet, og kunder til de to store forretningsbankene DNB og Nordea er ikke berørt, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til Dagbladet.

– Har pågått noen timer

Pressekontakt Christian Brosstad i Sparebank 1 beklager situasjonen som har oppstått.

– Dette har pågått noen timer, men det er jo først etter arbeidstid at folk skal bruke kortene at det blir et stort problem, sier Brosstad til DN.

– Jeg frykter det vil ta noen timer før dette er løst, sier han.

Også kunder hos Skandiabanken er rammet av feilen.

– Skandiabankens 370.000 kundar er dessverre også ramma av feilen hos Evry. Feilen burde vore unngått, men vi håpar dei får retta den i løpet av kvelden, sier Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken til Dagbladet.

Startet i formiddag

Til E24 forteller Remman i Evry at problemene startet ved 13.30-tiden.

– Vi har en prognose på å få det fikset i løpet av tidlig kveld. Mer kan jeg ikke si nå. Vi må bare beklage de problemene dette medfører for folk, sier han.

It-leverandøren har også tidligere hatt store tekniske problemer. I fjor pekte DNB ved flere anledninger på leverandøren Evry etter at deres bankkunder hadde slitt med å bruke nettbanken.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus