Solberg og Jensen i hundre

Med hundre lys på kaka feirer Erna Solberg og Siv Jensen hundre dager med en borgerlig koalisjon de mener har kommet godt i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Finansministeren er god til å dele, sier Siv Jensen og deler ut sjokoladekake med blå lys på de borgerliges hundredagersdag.

Høyre og Fremskrittspartiet feirer seg selv i alpebyen Davos fredag. Statsminister Solberg (H) og finansminister Jensen (Frp) mener de er godt i gang med å innfri løftene fra valgkampen, og gratulerer hverandre idet legger de frem en «skryteliste» på 84 saker de sier de har satt i gang.

Todelingen av norsk økonomi blir nå tatt på alvor, sier de to og mener de siste åtte årene i norsk politikk har vært preget av lite nytenkning.

– Det viktigste er summen av dem, at vi får et mer konkurransedyktig Norge med det vi har satt i gang, sier statsministeren om regjeringens prosjekter og erklærer seg fornøyd med de første hundre.

Kjemi

– Jeg synes vi fungerer godt sammen, sier Solberg om kjemien med Jensen.

Fremskrittspartiets leder mener partiet får gjennomslag «hver eneste dag» som minste part selv om hun erkjenner at det krever noe ekstra for en mindretallsregjering.

– Vi gjør en forskjell. Det hender vi må inngå kompromisser i en koalisjon og en mindretallsregjering. Men arbeidet vi gjør sammen med Kristelig Folkeparti og Venstre, har gitt landet en ny politisk kurs, mener hun og føler partiets statsråder har vært synlige.

– Men jeg er utålmodig etter å levere, realisere plattformen og en god politikk. Det at vi er en mindretallsregjering, holder oss på tærne, vi vet at må levere, sier Jensen.

Skryt

«Vi har allerede gjort det mer lønnsomt å investere i trygge arbeidsplasser, og vi har senket skatten på arbeid», står det i regjeringens «skryteliste».

Samferdsel, utdanning, forskning og innovasjon står videre på lista over ting de borgerlige vil gjøre, sammen med prioritering av psykisk helse og rusomsorg.

– Fremskrittspartiet gleder seg også til vi kan begynne å levere på eldreomsorg. Vi har gjort litt i budsjettet for inneværende år, men det er mer som må gjøres, sier Jensen.

– De store reformene vi skal gjøre, kommer til å ta tid, men vi følger opp sakene vi snakket om i valgkampen, lover Solberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus