Slik kan du vinne seks av Buffetts milliarder

Warren Buffet lover bort en årslønn på 154 millioner kroner i 40 år til den som klarer å tippe riktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardærinvestoren Warren Buffett har lovet ut én milliard dollar, som tilsvarer over seks milliarder kroner, til den som klarer å tippe riktig vinner av alle kampene i basketballturneringen NCAA Men’s Basketball Tournament, skriver New York Times.

Får bli med Buffett på kamp

NCAA star for National Collegiate Athletic Association, og er det amerikanske forbundet for college-sport, og det prestisjetunge sluttspillet nærmer seg.

I den anledning har den basketballinteresserte Buffett lovet å ta med seg den beste tipperen på kamp.

- Det kommer til å bli gøy, sier Buffett til New York Times.

- Hvis det kun er én deltaker igjen, skal jeg ta med meg hun eller han på kamp, og så tar jeg med meg en sjekk i lommen, i tilfelle.

Buffett har flere tidligere blitt kåret til verdens rikeste mann, og blir av mange sett på som det 20. århundrets mest suksessrike investor. I 2006 lovet han å gradvis kvitte seg med formuen sin, og donere bort enorme summer til veldedighet.

- Du vet aldri

Det er likevel liten sannsynlighet for at Buffett må punge ut milliardene, som skal gis ut i årlige utbetalinger på 154 millioner kroner i 40 år. Selv om du har peiling på sport, er nemlig sjansen for å tippe riktig hele én til 128 milliarder.

- Du vet aldri hva som kommer til å skje, sier likevel milliardærinvestoren.

Det er 64 lag som spiller i turneringen, og det er ingen som noen sinne har tippet 100 prosent riktig utfall av turneringen i sin helhet. Det ventes at flere titalls millioner mennesker skal delta i konkurransen, som er åpen for alle.

Les mer på DN.no:

Slik bygde Buffett sitt avisimperium

Bill Gates: - Tre ting jeg har lært av Warren Buffett

Warren Buffett tjener fortsatt på finanskrisen

85 personer har mer penger enn halve verden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus