Regjeringen vil gi 83 millioner mer til Heimevernet

Den rødgrønne regjeringen plusser på 83 millioner kroner til Heimevernet i sitt forslag til statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) får Heimevernet et historisk løft hvis den varslede budsjettøkningen blir vedtatt av Stortinget.

– Den operative evnen vil bli styrket i 2014. Resultatet av disse økte bevilgningene er at vi fortsetter å videreutvikle et tidsriktig og moderne Heimevern som står enda bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer, sier forsvarsministeren til NTB.

Les også: Regjeringen strammer inn oljepengebruken

Ifølge langtidsplanen for Forsvaret skal Heimevernet i årene 2013-2016 styrkes med til sammen 194 millioner kroner.

– Heimevernet (HV) har hatt en oppbygging år for år siden 2009. Med denne opptrappingen når vi øvingsambisjonen for 2016 allerede i 2014, sier Strøm-Erichsen.

Forsvarsministeren kom med budsjettlekkasjen i forbindelse med at hun mandag besøkte garnisonen i Porsanger. Sjef for Finnmark Heimevernsdistrikt 17, Ståle Grytli er ikke overraskende storfornøyd.

– Med økt trening vil vi på relativt kort varsel være klare til å stille opp til nasjonal oppgaveløsning med flere avdelinger, enten det dreier seg om rent militære oppdrag eller som bistand til våre sivile myndigheter, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus