Meny

Oslo Børs måtte utsette årsrekord

MÅ VENTE: Oslo Børs er farlig nærme årsrekord. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de største selskapene var med på trekke børsen ned fredag. Hovedindeksen endte på 497,29, en nedgang på 0,1 prosent.

Da børsen åpnet fredag morgen, gjorde den et hopp opp 0,2 prosent til 498,55 poeng. Det er høyere enn toppnoteringen hittil i år. Men siden gikk det nedover, og årsrekorden måtte utsettes.

Blant de mest omsatte selskapene gikk fire av fem i minus, og verst gikk det med REC som hadde en nedgang på hele 10,2 prosent. Statoil (-0,3 prosent), DNB (-1,1 prosent) og Yara International (-0,5 prosent) sank også, mens Seadrill (+1,8 prosent) og Telenor (+0,1 prosent) hadde en bedre avslutning på handelsuka.

Ifølge E24 kan det være skuffende jobbtall fra USA som slo negativt ut på Oslo Børs fredag. Børsen svingte lenge, men da det ble kjent at det ble skapt færre jobber enn ventet i USA i juli, falt børsen.

Et fat nordsjøolje ble solgt for 108,54 dollar, mens et fat amerikansk lettolje kostet 106,64 dollar.

Fredag ble en rød dag på alle de europeiske børsene. Londons FTSE 100-indeks sank 0,6 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt sank 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris sank 0,1 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus