Italia:

Eldreselvmord sjokkerer

Tre eldre italienere har tatt sine liv. Årsaken skal være stor gjeld og økonomisk vanskelige tider. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Tre eldre italienere har tatt sine liv. Årsaken skal være stor gjeld og økonomisk vanskelige tider. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Selvmordet til et eldre, sterkt forgjeldet ektepar har skapt sjokkbølger over Italia, som i flere år har vært rammet av nedgangstider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

62 år gamle Romeo Dionisi og hans 68 år gamle kone Anna Maria Sopranzi hengte seg i et lagerrom de eide i byen Civitanova Marche på Adriaterhavskysten fredag.

Og da Sopranzis bror, Giuseppe (72) fikk vite det, tok han også sitt liv med å kaste han seg i sjøen.

Ba om tilgivelse

Paret hadde stor gjeld og hadde bare den lille pensjonen til Sopranzi å leve av. Dionisi, som var selvstendig bygningsarbeider, hadde ingen pensjon og greide ikke å finne arbeid.

De etterlot en lapp på bilen til en venn der de ba om tilgivelse for å ha begått selvmord.

Les også: Bersani klarte ikke å danne regjering i Italia

Borgermesteren i byen, Tommaso Claudio Corvatta, sier at de begikk selvmord fordi de var for stolte til å be om hjelp. Han erklærte en dags sorg i byen.

Økonomisk krise

Laura Boldrini, som er president i den italienske nasjonalforsamlingen, opplyser at hun vil reise til Civitanova Marche for å kondolere familien.

– Dette er et bevis på den voldsomme psykologiske virkningen som den økonomiske krisen har på menns og kvinners liv, noe som ofte ikke synes bak statistikken, sier hun.

Italia har vært rammet av nedgangstider siden midt i 2011, den lengste resesjonen landet har opplevd på to tiår. 600.000 jobber er gått tapt på fem år.

Nichi Vendola, som leder Det venstreøkologiske frihetspartiet, sier selvmordene er tegn på sosial desperasjon, og Pier Luigi Bersani, som leder Det demokratiske partiet, sier Italia er midt i en dramatisk sosial krise. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus