Røeggen-dommen:

Forbrukerrådet: – Nå må de andre bankene følge DNB

Ivar Petter Røeggen (t.h.) og Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland, i Høyesteretts, under saken mot DNB om Røeggens tap på bankens spareprodukter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ivar Petter Røeggen (t.h.) og Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland, i Høyesteretts, under saken mot DNB om Røeggens tap på bankens spareprodukter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det er bra at DNB betaler tilbake millioner til småsparerne. Nå må de andre bankene følge etter, mener Forbrukerrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før påske kom Røeggen-dommen i Høyesterett, der DNB ble dømt til å betale Ivar Petter Røeggen tilbake alt det han tapte på sin investering.

Onsdag opplyser DNB at også andre småsparer skal få erstatning. Det er rett og rimelig, mener Forbrukerrådet.

– DNB og bankens direktør, Rune Bjerke, skal ha honnør for at banken følger opp dommen - ikke bare overfor Røeggen - men også overfor andre kunder som har investert i og tapt på produkter som Røeggens, sier Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland, i en pressemelding.

Nå må de andre bankene og finansinstitusjonene, som samlet har lånt ut milliardbeløp, følge DNBs eksempel, mener hun.

– Vi utfordrer nå i første rekke Acta Kapitalforvaltning, Sparebanken Vest og SEB Privatbanken, som foruten DNB har flest saker representert i Finansklagenemnda.

Les også: Oppfordrer Økokrim til å se på Røeggen-saken

Også småsparerne i disse bankene må få pengene tilbake, innberegnet gebyrer, renter og kommisjoner, mener Flesland.

– Også det vil dreie seg om mange hundre millioner kroner, sågar milliardbeløp, sier hun.

SEB Privatbanken sier til DN.no at de skal gå gjennom sakene, men at de ikke har noe tidsperspektiv på hvor fort dette vil skje.

- Vi skal gå gjennom alle sakene og se på dem, og se hvilke saker som er likelydende Røeggen og hvilke som ikke er det, sier kommunikasjonssjef Pål Bergskaug i SEB til DN.no.

Les mer: DNB betaler tilbake millioner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus