Nytt flyselskap har ingen steder å lande

Nytt flyselskap har ingen steder å lande
Nytt flyselskap har ingen steder å lande

Iskremkongen som har startet flyselskap, har foreløpig ingen steder å lande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det kjent at iskremkongen Espen Hennig-Olsen (56) lanserer det nye flyselskapet Fly Nonstop. Flyselskapet har allerede gått til anskaffelse av et fly av typen Embraer 190 med omtrent 100 seter. Planen er å fly fra Kjevik direkte til seks-åtte storbydestinasjoner i Europa – med tre daglige tur-retur-flyvninger.

Har ingen landingstillatelser

Men det er i det minste ett problem. Fly Nonstop har allerede begynt å selge billetter, og konkrete rutetider er angitt, men ifølge Finansavisen har ikke selskapet en eneste start- eller landingsavtale, såkalte "slots".

Noen av flyplassene har ifølge avisen svært begrenset kapasitet, og slots deles ut ved auksjoner eller slotskonferanser.

- Vi har vært i møter med alle flyplassene og fått en god indikasjon på når vi kan regne med å ta av og lande. Vi håper å få innpass innenfor rammen av det vi har søkt på, sier eier Espen Hennig Olsen til Finansavisen.

Les også: Hennig-Olsen bak nytt flyselskap

Personvernpolicy