Kjøpte fire leiligheter, uten penger

Ekteparet kjøpte fire leiligheter i Sandvika, uten å være i stand til å betale for de. Sånt blir det rettssak av. Illustrasjonsfoto: Colorbox
Ekteparet kjøpte fire leiligheter i Sandvika, uten å være i stand til å betale for de. Sånt blir det rettssak av. Illustrasjonsfoto: Colorbox

Et ektepar kjøpte fire leiligheter i Sandvika utenfor Oslo for 29 millioner kroner. Problemet var at de ikke hadde penger. Nå skylder de på megleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I perioden november 2006 til juni 2007 kjøpte ekteparet fire leiligheter på prospekt i Sandvika for til sammen 29 millioner kroner. Leilighetene måtte imidlertid dekningsselges da paret ikke var i stand til å betale kjøpesummen ved ferdigstillelse, skriver Budstikka.no

Leilighetene ble solgt med tap, og megler krevde at paret måtte ut med differansen. I et forlik ble paret dømt til å betale 200.000 kroner, i tillegg til at de mistet forskuddsbeløpet på 2.969.000 kroner.

Ekteparet skal så ha saksøkt megleren.

Les også: - Man blir veldig sårbar

Hevdet å være i manisk periode

I retten mente ekteparet blant annet at megler ikke oppfyllte sin plikt ved å ivareta kjøpers interesser, blant annet ved at han ikke undersøkte ekteparets kredittverdighet.

Ifølge parets advokat skal også mannen ha en bipolar lidelse og ha vært i en manisk periode på tidspunktet for kjøpene, noe som førte til at han manglet nødvendig dømmekraft.

Kona mente også at hun bevvist ble holdt utenfor forhandlingene av megleren, fordi hun motsatte seg kjøpene. På bakgrunn av dette krevde ekteparet megleren for 3.289.000 kroner.

Tingretten lot seg imidlertid ikke overbevise.

Les også: Sprøyter inn fem milliarder i Husbanken

Ble dømt

I retten kom det fram at ekteparet tidligere har tjent gode penger på såkalt resalg av leiligheter, der man inngår kjøpekontrakt på leiligheter under prosjektering og selger de videre før ferdigstillelse.

At ektemannen har en bipolar lidelse er fastslått av en spesialist i psykiatri. Retten var imidlertid i tvil om det ble bevist godt nok at han var i en manisk periode da kjøpene ble inngått.

Tingretten mente også at kjøpene ikke fremsto på en slik måte at megleren hadde grunn til å undersøke om kjøpene hadde bakgrunn i noen psykisk lidelse.

Dermed frikjente retten de saksøkte på alle punkter, og dømte ekteparet til å betale 128.925 kroner i saksomkostninger.

Les også:

Inkassosjef nekter å betale regningen

Slik legger du opp penger til egen bolig

- Boligkjøp er risikosport uten tilstandsrapport

Les flere nyheter

Personvernpolicy