Inkassosjef nekter å betale regningen

GÅR RETTENS VEI: Lindorff-sjef Endre Rangnes mener han har blitt overfakturert, og neketer å betale regningen. (Foto: NTB scanpix)
GÅR RETTENS VEI: Lindorff-sjef Endre Rangnes mener han har blitt overfakturert, og neketer å betale regningen. (Foto: NTB scanpix)

Lindorff-sjef Endre Rangnes har pusset opp sin fasjonable Bygdøy-villa for betydelige beløp. Nå vil han ikke akseptere kravet fra entreprenøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inkassosjefen kjøpte den ærverdige villaen på beste Bygdøy i 2009. For eiendommen i Christian Benneches vei måtte han betale 20,6 millioner kroner - 5,6 millioner kroner over takst.

I løpet av de siste årene er det blitt utført større arbeider på den gamle villaen fra 1904. Entrepenøren Axel Heyl Entreprenør krever mer penger for arbeidet som er gjort enn inkassosjefen er villig til å betale.

Nå havner saken i retten.

- Jeg anser det som en betydelig overfakturering, sier Rangnes til DN.no.

Trengte rehabilitering

Ifølge taksten som ble lagt frem ved salget hadde hele huset behov for rehabilitering, noe takstmannen anslo til å koste minst åtte millioner kroner.

- Det behøver en total oppussing, men er likevel en fantastisk eiendom, sa saksbehandler Roy Blixt hos Advokatene Sem og Johnsen, som sto for salget, til DN den gang.

Christian Benneches vei regnes som en av de mest eksklusive adressene på Bygdøy, og flere av eiendommene har strandlinjene. Blant naboene er hotellinvestor Petter Stordalen i sitt murpalass og rederarving Morten Bergesen i "det hvite hus".

Les også: Nordmenn har 63 milliarder i inkassogjeld

Villaen i det fornemme nabolaget er på hele 330 kvadratmeter primærareal, mens brutoarealet er på nesten 600 kvadratmeter.

Rangnes bekrefter at det i løpet av de siste to årene har blitt gjennomført større arbeider på boligen av selskapet Axel Heyl Entrepenør. Beløpet entrepenøren krever for jobben som er gjort, er ifølge Rangnes for stort. Han vil likevel ikke ut med noen tall.

- Det har jeg ikke lyst til å uttale meg om. Dette er en privat bolig, og jeg har ikke lyst å gå i detalj på det, sier han.

Les også: Norske ungdommer har 1,1 milliarder i inkassogjeld

- Det skjer vel de fleste

Inkassosjefen mener regningen er for stor, og uoverenstemmelsen havner derfor i retten.

Rangnes ser ikke det ironiske i at han som sjef for et av Norges største inkassoselskaper havner i retten for ikke å ha betalt regningen.

Les også: Oppfordrer nordmenn til å unne seg luksus

- Det er standard prosedyre rundt det å klage på en sak i henhold til norske lover og regler, så det er ikke noe spesielt. Det skjer vel de fleste i løpet av livet, at man er uenig i en faktura, sier han.

- Burde ikke dette blitt løst før det kom til retten?

- Det er snakk om så betydelig beløp, så nå er det opp til noen andre å avgjøre hva som er rett og galt, sier Rangnes.

Daglig leder Axel Otto August Heyl i Axel Heyl Entreprenør ønsker ikke å kommentere saken før den kommer opp i retten senere i år.

Les også:

Slik jukser «snille» meglere ned boligrenten din

Vil selge praktbolig – men ikke til Sharif

Høili-arving vil ha 55 millioner for villa


Les flere økonomisaker

Les flere nyheter

Personvernpolicy