Statoil vil ha mer åpne og ydmyke ledere

Konsernsjef Helge Lund og den øvrige Statoil-ledelsen skal lære å bli mer åpne, ydmyke og mottakelige for kritikk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Konsernsjef Helge Lund og den øvrige Statoil-ledelsen skal lære å bli mer åpne, ydmyke og mottakelige for kritikk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Statoil sender alle sine ledere på kurs for å lære dem åpenhet og gjøre dem mer ydmyke og mottakelige for kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoils ledelse høstet skarp kritikk etter nestenulykken på Gullfaks for to år siden, blant annet fra ansatte som raste over at bekymringsmeldinger ikke var tatt på alvor.

Les også: 22 prosent opplevde «uønsket seksuell adferd» i året som gikk

I en rapport fra forskningsinstituttet Iris ble Statoil-ledelsen kalt lite ydmyk overfor kritikk, og Petroleumstilsynet (Ptil) påla konsernet å gå nøye gjennom egne rutiner, tiltak, læringsevne og kultur. Nå tas det grep, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg vil ikke si at det er et kulturproblem her i Statoil, men vi må innse at vi har noen utfordringer. Åpenhet er en viktig del av vårt selvbilde og det er slik vi ønsker å være, sier konserndirektør Øistein Michelsen som har ansvaret for Statoils virksomhet på norsk sokkel.

Les også: Bensinprisen har økt fire ganger på en uke

Statoil styrker nå derfor lederutviklingen ved sine treningssentre i Bergen og Stjørdal.– I den ledertreningen kommer åpenhet til spille en viktig rolle. Vi har alltid kurset våre ledere, men vil prioritere dette sterkere nå. Spesielt gjelder dette våre operative ledere, altså plattformsjefer, boresjefer og produksjonssjefer, sier Michelsen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy