– Giske utsatt for svertekampanje

Trond Giske har vært i vinden etter salget TV 2til danske Egmont. Nå hevder anonyme kilder at det foregår en svertekampanje mot Giske.(Foto: Heiko Junge / Scanpix)
Trond Giske har vært i vinden etter salget TV 2til danske Egmont. Nå hevder anonyme kilder at det foregår en svertekampanje mot Giske.(Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Saken om næringsminister Trond Giskes uttalelser på Lorry er plantet, hevder kilder i Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er makta som er i sving. De ville at salget av TV 2 skulle foregå i det stille. Når noen lager bråk om det, synes de det er brysomt, sier en kilde til Adresseavisen.

Oppfatningen om at næringsministeren er utsatt for en drittpakke fra meningsmotstandere i næringslivet har fått rotfeste på ulike nivå i partiet, ifølge avisen.

Bakgrunnen er gårsdagens avisoppslag i flere av de største hovedstadsavisene. Her blir det hevdet at Giske, under et besøk på baren Lorry i Oslo, skal ha signalisert at A-pressens salg av TV 2 ville få konsekvenser for Telenors styreleder Harald Norvik.

Staten er største aksjonær i Telenor, som igjen eier A-pressen sammen med LO. Trond Giske uttalte i går at det ikke var hold i påstandene om at han skal ha truet med Norviks avgang. Dette får han støtte for innad i eget parti:

– Dette er en god, gammeldags drittpakke, der noen ønsker å ta mannen i stedet for ballen, sier en Ap-kilde Adresseavisen har snakket med.

Les også: Ba Stoltenberg gripe inn etter rykteflom

Les også: - Giske driver dobbeltkommunikasjon

Se også: Blandede følelser for TV 2-salget

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden