Meny

Stabæk og Nancy enige om kompensasjon

Stabæk har besluttet å betale franske Nancy totalt 1,57 millioner kroner etter salget av Veigar Páll Gunnarsson (bildet) til Vålerenga. (Foto: Stian Lysberg Solum /

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk inngikk torsdag en avtale med Nancy om økonomisk kompensasjon i forbindelse med salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga.
Dette er bakgrunn for saken:

- Like før 2009 blir Veigar Pall Gunnarsson solgt fra Stabæk til den franske Nancy. Prisen skal være 15 millioner kr.

- Sommeren 2010 hentes islendingen tilbake til Stabæk for under 1 million kr. Nancy skal ha sikret seg en klausul i salgskontrakten som gir de 50 prosent av summen i et viderersalg.

- Sommeren 2011 byr Rosenborg rundt 5 millioner kr for spissen.

- Stabæk velger i stedet å selge spilleren til Vålerenga for kun 1 million kr. Samtidig kjøper Vålerenga en opsjon på en 15 år gammel ukjent Stabæk-spiller for 4 millioner kroner – langt over markedsverdi. Samlet salg blir da på markedsverdien; 5 millioner NOK.

- Den franske klubben Nancy har derfor kun krav på 500.000 NOK, og ikke 2,5 millioner NOK som ville vært summen om spilleren ble solgt for markedsverdi.

(Kilde: TV2 Sporten)

Aktuelt: Stabæk har inngått forlik med Nancy i saken

Gunnarssons tidligere klubb Nancy har krav på 50 prosent av overgangssummen Stabæk fikk for islendingen. Vålerenga betalte 1 million kroner for Gunnarsson og samtidig 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon på Stabæks Herman Stengel.

Som det tidligere er avslørt i overgangssaken, har bærumsklubben forsøkt å få summen lavest mulig. Dermed har Nancy trolig krav på mer enn 500.000 kroner.

Les saken: Skjult spill rundt Pall-salg til Vålerenga

Stabæk opplyser på sitt nettsted at klubben torsdag ble enig med Nancy om å betale den franske klubben totalt 200.000 euro, som tilsvarer 1,57 millioner kroner. Ifølge Stabæk er dette en avtale begge parter er godt fornøyde med.

– Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk og er inngått helt uavhengig av Norges Fotballforbunds vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier konstituert styreleder Jarl Øverby i Stabæk Fotball.

Øverby hevder fortsatt at det ikke finnes noen kobling mellom avtalene for Gunnarsson og Stengel, foruten at de begge er inngått med Vålerenga.

Torsdag ble det kjent at Asker og Bærum politidistrikt har besluttet å etterforske Gunnarsson-saken og de tre involverte klubbene; Stabæk, Vålerenga og Rosenborg.

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært