Meny

Kursene stuper på Wall Street

Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer sluttet onsdag på 11.905,59, en nedgang på 1.58 prosent. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kursene stuper på Wall Street-børsen i New York. Det bratte fallet skyldes ifølge analytikere først og fremst ratingbyrået Fitchs advarsel om at gjeldskrisen i Europa kan sette amerikanske banker i fare.

Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer sluttet onsdag på 11.905,59, en nedgang på 1.58 prosent. Den bredere Standard & Poor's 500 gikk ned med 1,66 prosent til 1.236,91, mens teknologiindeksen Nasdaq falt med 1,73 prosent til 2.639,61.

– Det ble enda en hypernervøs handelsdag på Wall Street, skrev nyhetsbyrået DPA.

I tillegg til advarselen om bankfare fra Fitch, ble stemningen på børsen svekket av spekulasjoner om at den høye oljeprisen kan skade utsiktene til økonomisk oppgang i USA.

– Positive meldinger om utviklingen i konsumprisene og industriproduksjonen i USA og sterke kvartalstall fra detaljistselskapet Target Corporation overskygges av gjeldskrisen i Europa. Krisen skaper stadig sterkere bekymring, skrev analyseselskapet Charles Schwab.

Taperne på Wall Street onsdag var først og fremst aksjer i amerikanske bankselskaper. Kursene på aksjer i JPMorgan falt merd 3,76 prosent, og aksjene i Morgan Stanley med nesten 8 prosent, meldte DPA.

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært