Meny

Berlusconi-avgang ga børsoppsving verden over

FIKK FART PÅ BØRSENE: Det ble lettelse på børser verden over, da Italias statsminister Silvio Berlusconi varslet sin avgang i går. Foto: Filippo Monteforte (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europeiske aksjer gjorde et byks da børsene åpnet dagen etter at Silvio Berlusconi kunngjorde at han går av som statsminister i Italia.

Londons FTSE 100-indeksen steg med 0,83 prosent til 5.613,65 poeng tidlig onsdag. DAX 30-indeksen i Frankfurt klatret raskt med 1,42 prosent til 6.045,87 poeng etter åpningstid. Også i Paris hadde morgenstunden gull i munn, CAC 40 styrket seg med 0,85 prosent til 3.170,16.

Italienske aksjer steg med 1,38 prosent etter at Berlusconi tirsdag kveld sa at han kommer til å gå av etter at den økonomiske reformpakken blir vedtatt.

Også på Oslo Børs førte den italienske statsministeravgangen til umiddelbart oppsving. Men ved 10.30-tiden onsdag var det stort sett røde tall å oppdrive. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 0,31 prosent til 386,99 poeng den første timen etter åpning onsdag.

Les også: Exit Berlusconi

– Oppsving av lettelse

– Det blir nok et oppsving av lettelse for Berlusconis avgang, men det er vanskelig å se at det blir vedvarende. Det er ingen garanti for at hans etterfølger kan gjøre en bedre jobb, sier Christian Jimenez, administrerende direktør for analyseselskapet Diamant Bleu Gestion.

Les også:  Vil overvåke Italias økonomi

Opp i Asia og USA

Også aksjeverdiene i Tokyo steg 1,15 prosent onsdag og fulgte dermed hoppet på Wall Street i går kveld - her gikk Dow Jones-indeksen opp 0,85 prosent til 12.170.41, da Italias omstridte leder ga etter for presset og kastet inn håndkleet.

Tokyos Nikkei 225-indeksen steg med 99,93 poeng og endte på 8.755,44. Topix-indeksen styrket seg med 1,54 prosent, tilsvarende 11,37 poeng og lå på 749,40 ved stengetid onsdag.

Les flere artikler fra ABC Penger her


Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært