Åpen for alle - alltid

Her er Norges billigste nettbutikk

I pristesten er det hentet inn 2100 priser fra 71 nettbutikker. (fotomontasje Hardware.no)
I pristesten er det hentet inn 2100 priser fra 71 nettbutikker. (fotomontasje Hardware.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se resultatet av landets største pristest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene. I fjor handlet vi forbrukerelektronikk på nett for 7,5 milliarder kroner, det er en fjerdedel av alle slike kjøp. En av tre nordmenn handler for mer enn 20 000 kroner i året.

Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene.

Hardware.no har i flere år målt prisene til norske nettbutikker for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene. Vi tar nå opp igjen den tradisjonen og denne gangen har vi gått grundigere og dypere til verks enn noen gang før.

Totalt har vi sjekket over 2100 prislinjer blant landets totalt 71 nettbutikker som selger minst ett av totalt 30 elektronikkprodukter innenfor alt fra datakomponenter til TV-er – to ganger. Resultatet viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Norges billigste denne sommeren

Handlet du all elektronikken din i sommer fra NetOnNet.no? Da bør du være fornøyd, de er den desidert billigste av de 71 nettbutikkene i sommerens pristest og er 34 % billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, HPX.no. På de 9 produktene i testen de begge har i sitt sortiment er det hele 12250 kroner som skiller de to.

Pristesten viser at NetOnNet.no er 9,78 % billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. Dette er første gang butikken med svenske røtter når topplisten i vår pristest.

Andreplassen skiller seg også godt ut, Pixmania.no fører et like bredt produktsoriment som NetOnNet.no og er 8,04 % billigere enn gjennomsnittet. Pixmania.no har de siste årene kommet høyt ut i Hardware.nos pristest, og kapret senest andreplassen vinteren 2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landets tredje billigste nettbutikk er Komplett.no. De kommer ut som 6,96 % billigere enn gjennomsnittet, en solid avansering fra vinteren 2009. De har det bredeste utvalget av produkter av de tre nettbutikkene på pallen, og fører hele 28 av 30 varer i undersøkelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du bokser som viser hvilke nettbutikker som er billigst innenfor bestemte produktkategorier, basert på de produktene vi har brukt i testen.

Resultatlisten


Se den komplette resultatlisten i dette dokumentet

Av testens totalt 71 butikker er det bare én som fører samtlige produkter vi har målt, Mobilestore.no. Hakk i hæl følger PCKiosken.no og StartIT.no, med 29 av 30 produkter.

Hverken NetOnNet eller HPX har svart Hardware.nos henvendelser etter gjentatte forsøk denne uken.

Varehusene billige på nett

Nettbutikkene til de store varehusene nådde ikke opp til hovedlisten, men pristesten viser allikevel at Elkjøp.no, Lefdal.no og Siba.no fører meget gode priser på nett.

Spesialistforhandlere som JapanPhoto.no og Fotovideo.no kommer også godt ut for produktene i deres sortiment. Flere av disse nettbutikkene fører de samme prisene på nett som i butikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under våre med innhenting av priser viste det seg at dagsprisen for hver enkelt produkt kan svinge opp og ned med betydelige beløp. Det mest dramatiske fallet var på den bærbare maskinen Samsung NP900X3A, som var satt ned med hele 9000 kroner i samme butikk syv dager etter første måling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de største prisforskjellene i testen var på kameraet Canon EOS 7D , her kunne man spare opp til 3530 kroner ved å handle på rett sted. Også på populære produkter som Apples iPad 2 er det mye å spare. Mens IT24 tilbyr nettbrettet for 5290 kroner, krever HPX.no 7749 kroner - en prisforskjell på over 46 %.

Du kan bruke prisguiden vår for å sjekke hva nettbutikkene selger ditt produkt for akkurat nå.

Lav pris er ikke alt!

Hardware.nos pristest viser hvordan prisnivået til nettbutikkene har vært i forhold til konkurrentene over en gitt periode. Denne gangen har vi gjort to målinger, der resultatet er gjennomsnittet av de to.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Testen gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på den aktuelle typen varer. Det er også andre faktorer enn bare pris som er viktige, slik som vareutvalg, kundeservice og leveringstid. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i vår pristest.

Vi anbefaler at man danner seg et helhetlig bilde av butikkene før man handler. Dette inkluderer å sjekke ut vår oversikt over nettbutikker. Her rangeres butikkene basert på hvilke karakterer kunder har gitt butikkene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Dette er kundenes meninger: Gå til prisguidens nettbutikkoversikt »

Det kan også anbefales å sjekke ut kategorien for butikkdiskusjoner i vårt forum, diskusjon.no, der flere gode tips og råd kan plukkes opp. Norsk kundebarometer tilbyr også en god oversikt over butikker kundene er fornøyd med.

Her kan du se hvordan pristesten er gjennomført.