Færre nye boliger på markedet

For nye bolger er salgstakten de to siste månedene den laveste siden februar 2010.
For nye bolger er salgstakten de to siste månedene den laveste siden februar 2010.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lite har blitt lagt ut for salg de siste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall ledige nyboliger på markedet synker. Dette skyldes at få nye prosjekter har blitt lagt ut for salg de siste to månedene, ifølge rapporten Econ Nye Boliger, som legges frem i dag.

Econ Pöyry har informasjon om pris og salgsstatus for 11.145 boliger i prosjekter som var til salgs både i juni og august, eller som er lagt ut for salg siden juni.

Ved forrige registrering var 7.232 av disse solgt og 3.913 var usolgt. Nå er 7.992 solgt og 3.153 usolgt.

Rapporten Econ Nye Boliger kommer annenhver måned, og gir oversikt over pris- og salgsutviklingen i nyboligprosjekter på Østlandet.

Tregere salg

- Salgstakten for de to siste månedene er den laveste siden februar 2010. Spesielt har salgstakten i Øvre Romerike, Asker og Bærum sunket betydelig sammenlignet med forrige periode. Til tross for lav salgstakt, skriver Econ Pöyry.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av de siste to månedene har 760 nye boliger i Econ Pöyrys database blitt solgt. Det utgjør 7 prosent av det totale antallet boliger i prosjektene Econ Pöyry har registrert.

Ved forrige måling, i juni, var tilsvarende salgstakt på 11 prosent, og på samme tid i fjor var salgstakten 8 prosent.

De siste to månedene har salgstakten vært høyest i Øvre Romerike med 9 prosent.

Prisene stiger Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i Econ Pöyrys database er 38.900 kroner, 100 kroner høyere enn gjennomsnittsprisen i juni.

Høyest ligger Oslo Vest/Sentrum med et gjennomsnitt på 59.800 kroner per kvadratmeter, Hedmark ligger lavest med et gjennomsnitt på 23.500 kroner per kvadratmeter.

Samlet har 44 prosent av boligene i Econ Pörys database en salgspris på over 40.000 kroner per kvadratmeter. 63 prosent koster mer enn 35.000 kroner, 80 prosent koster mer enn 30.000, mens 92 prosent koster mer enn 25.000 kroner per kvadratmeter og 97 prosent mer enn 20.000 kroner.

Les også:

- Lav boligbygging presser opp bruktboligprisene

Kutter boligprisen med 3,5 millioner

Ett år på nåler etter uro

Pengefesten varer lenger enn ventet