Biden: – USA vil betale sin gjeld

USAs visepresident Joe Biden (til venstre) hilser på Kinas statsminister Wen Jiabao foran et møte i Beijing før helgen. I en tale til flere hundre studenter i Chengdu sørvest i Kina søndag forsikret Biden at amerikanerne aldri kommer til å la være å betjene sin utenlandsgjeld, og at penger som kineserne har plassert i USA er trygge. Kina er USAs største utenlandske kreditor. Foto: REUTERS / Andy Wong / SCANPIX
USAs visepresident Joe Biden (til venstre) hilser på Kinas statsminister Wen Jiabao foran et møte i Beijing før helgen. I en tale til flere hundre studenter i Chengdu sørvest i Kina søndag forsikret Biden at amerikanerne aldri kommer til å la være å betjene sin utenlandsgjeld, og at penger som kineserne har plassert i USA er trygge. Kina er USAs største utenlandske kreditor. Foto: REUTERS / Andy Wong / SCANPIX

USA vil betale det landet skylder andre nasjoner, forsikrer den amerikanske visepresidenten Joe Biden. Han advarer verdenssamfunnet mot å undervurdere styrken i amerikansk økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biden sa søndag i en tale til flere hundre studenter i Chengdu sørvest i Kina at pengene kineserne har til gode i USA er sikkert plassert. Amerikanerne har aldri misligholdt sin gjeld, og kommer aldri til å gjøre det, framholdt han.

– Jeg vet at noen av dere er skeptiske til USAs framtidsutsikter. Men med all mulig respekt vil jeg understreke at jeg ikke deler denne skepsisen, og at jeg gjerne vil dempe bekymringen dere føler, fortsatte den amerikanske visepresidenten.

Kinas statsminister Wen Jiabao uttrykte før helgen tillit til utviklingen i den amerikanske økonomien. – Visepresident Biden har gitt klart uttrykk for at USA vil holde sine løfter og betjene sin statsgjeld, sa Wen.

Kina er USAs største utenlandske kreditor. Bekymringen for USAs evne til å betjene utenlandsgjelden har vokst, etter at ratingbyrået Standard & Poor's tidligere denne måneden reduserte sin vurdering av USAs kredittverdighet fra toppnivået AAA til AA+.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden