Rapper om Kongress-kranglefantene

En amerikanske komiker og rapper harselerer med demokrater og republikanerer som ikke blir enige om hvordan gjeldstak-problemet skal løses.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de store samtaleemnene i USA om dagen er den pågående krangelen mellom republikanerne og demokratene om heving av gjeldstaket.

Selve innholdet i debatten blir muligens litt tungtfordøyelig stoff for mannen i gata. Men den nyskrevne rap-en «Raise the debt ceiling» kan kanskje forklare temaet på en måte som i hvert fall har potensial til å gå rett hjem hos «kidza»?

Harselerer

Det er den amerikanske rapperen/komikeren Remy som har skrevet teksten, og det er også han selv som fremfører den selv i videoen – blant annet foran Kongressen, iført passende mengder dollarseddel-bling-bling.

Se musikkvideoen her

Remy harselerer med kranglefantene i Kongressen, blant annet i en del av vidoen hvor han kler seg opp som «senator» i den fiktive «Committee on Spending a Crap Ton of Money» (som kan oversettes med noe sånt som «Svi av masse penger-komiteen»).

Store konsekvenser

Dersom kongressmedlemmene faktisk ikke kommer til enighet innen fristen om en ukes tid, kan dette få store konsekvenser ikke bare for den amerikanske økonomien, men kan i verste fall kaste verden inn i en ny finansiell krise.

Derfor gikk president Obama senest for et par dager siden ut og advarte Kongress-medlemmene mot konsekvensene av å ikke komme til enighet.

Dersom du ikke ble så mye klokere av hva gjeldstaket er for noe etter å ha hørt Remys rap, kan du lese en av disse sakene:

Dette krangler de om

Klokken tikker for amerikanske politikere

Fortsatt stor avstand om gjeldstaket i USA

Personvernpolicy