Nytt bråk i ICA

Det er mange frusterte ICA-kjøpmenn for tiden (foto: Scanpix).
Det er mange frusterte ICA-kjøpmenn for tiden (foto: Scanpix).

Beskylder ledelsen for å tulle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ICA-ledelsen har nok en gang fått det til å koke over for ICA-kjøpmennenes våpendrager Øivind Dahl, skriver Finansavisen.

Dahl er daglig leder i Norske ICA-kjøpmenns franchiseforening (Nif).

Det har ifølge avisen vært en storm av klager fra kjøpmenn etter at ICA den 18. juli tredde et helt nytt prisregime ned over hodet på dem, ved bytte til regional prissetting fra sentral prissetting, samtidig som ICA øker butikkenes innpriser.

- Dette kom meget overraskende på oss i Nif, da vi trodde vi skulle kunne være med i denne prosessen. Dette er bare TULL, skriver Dahl i et notat til ICA-kjøpmennene. ICAs kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis sier til avisen at Dahl har vært med i diskusjonene hele tiden, bare ikke i iverksettelsen.

«Amatørenes verk» For ICA-kjøpmennene har prisvedtaket medført massevis av ekstraarbeid akkurat når de egentlig skulle hatt ferie.

- Det er ingen tvil om at mange er frustrerte, sier en kilde til Finansavisen. Det bekreftes av innlegg på kjøpmannforeningens egne sider.

En ICA-kjøpmann skriver: «Føler at franchise snart er en saga blott i ICA, respekt og ryddighet er en forutsetning for samarbeid. ICA kjører som alle skulle være filialer. Fasiten er grei, det er vel ingen kjede som måtte ha overtatt flere butikker enn ICA, for de kan ikke lykkes slik de holder på. Det er amatørenes verk».

Les også:

Ica svir penger i Norge

Ica sparker ut kjøpmenn

Raseri etter ICA-uttalelse

Personvernpolicy