Åpen for alle - alltid

EU vil foreslå skatt på pengeoverføringer

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen kommer til å foreslå en unionsomfattende skatt på finansielle transaksjoner fra 2014, sier EU-kilder. Kommisjonen vil samtidig gå inn for å fryse landbruksutgiftene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslagene er en del av planene for Unionens neste langsiktige budsjett for årene 2014 til 2020. Budsjettdiskusjonene startet onsdag i EU-kommisjonen, som er EUs utøvende organ.

Kommisjonen håper en skatt på pengeoverføringer vil bringe 50 milliarder euro i inntekter til Unionens budsjett hvert år. Opposisjon fra Storbritannia og Tyskland mener imidlertid det vil bli vanskelig å oppnå den enstemmige støtten som forslaget krever for å bli iverksatt.

– Det er tydelig at det er en sterk ideologisk motstand mot dette i flere land, inkludert Storbritannia, sier en diplomatisk kilde i EU til Reuters.

Kommisjonen vil også foreslå å fryse utgiftene til landbruk i EU-land, som i dag utgjør den største delen av EUs budsjett.

I en økonomisk situasjon, hvor flere europeiske land kutter i budsjetter og foreslår sparepakker, er også EU-kommisjonen under press for å stramme inn utgifter. Det endelige forslaget er ventet sent onsdag eller tidlig torsdag.

Les flere økonomisaker