NÅ er Vollvik endelig i mål

Idar Vollvik (foto: Ludo)
Idar Vollvik (foto: Ludo)

First Securities bekrefter at avtalen med Idar Vollvik er innfridd. Mobilgründeren er nok en gang reddet fra konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er saken:

* Vollvik har vært truet av personlig konkurs flere ganger siden han gamblet bort store deler av pengene han tjente på salget av Chess: Først av meglerhuset Christiania Securities, deretter av kemneren i Bergen og så First Securities.

* Ifølge en avtale omtalt i Finansavisen i april skulle meglerhuset First Securities få syv millioner kontanter og 20 millioner i Ludo-aksjer av Idar Vollvik.

* First skulle deretter ettergi resten av gjelden på 130 millioner kroner som Vollvik skylder finanskonsernet.

* I mai trakk First avtalen som skulle gjøre Vollvik gjeldsfri, og Vollvik risikerte igjen konkurs.

* For to uker siden inngikk partene en forliksavtale, hvilket innebar at meglerhuset skulle trekke konkursbegjæringene mot Vollvik, dersom avtalen ble innfridd før rettsmøtet onsdag 22. juni.

* Onsdag i forrige uke skulle partene ha møtt i rettssaken. Saken ble utsatt til onsdag 29. juni.

* Fredag fortalte Vollvik DN.no at han hadde oppfylt sin del av avtalen. Tirsdag bekrefter meglerhuset First Securities at de trekker konkursbegjæringen mot Vollvik og Vollvik Invest.

First Securities og mobilgründeren Idar Vollvik har nesten vært i mål flere ganger i løpet av halvåret med en forliksavtale som skulle unngå at Vollvik begjæres konkurs av meglerhuset. Frem til i dag var rettssaken berammet til onsdag i Bergen tingrett.

- Dette har vært en sak som har drøyd alt for lenge, og som det er veldig godt nå å legge bak seg, sier kommunikasjonsdirektør Tor Arne Olsen i First Securities til DN.no.

- Stor belastning

Sent fredag kveld fortalte han DN.no at han var i mål med sin del av avtalen.

Han reagerte likevel med stor lettelse da han fikk bekreftet fra First Securities at avtalen var rodd helt i land tirsdag.

- Jeg fikk vite det selv for bare noen minutter siden. Vi er glade for at vi er ferdige, og ser opp og frem, sier Vollvik til DN.no tirsdag.

Idar Vollvik har også to ganger tidligere vært truet av personlig konkurs. Først av meglerhuset Christiania Securities , så av kemneren i Bergen. First-gjelden skal ha vært siste utestående post fra Vollviks ukontrollerte traderfortid. Ifølge NTB betjenes gjelden blant annet med et kortsiktig banklån og aksjesalg i Ludo Group, som 43-åringen nå eier omkring 35 prosent av.

- Det har vært en stor belastning å ha hatt dette hengende over seg. Det er utfordrende i seg selv å bygge opp et firma. Så nå er det klart at fokuset blir 100 prosent på å bygge opp Ludo, fastslår gründeren.

- Vi er ikke aksjonærer i Ludo

- Nå kan vi fokusere på det vi egentlig er opptatt av, som kundene våre og businessen. Det er det vi ønsker å bruke tiden på, ikke rettssaker og andre disputter, legger han til.

Selv om avtalen er innfridd, ønsker fortsatt ikke First Securities å utdype innholdet i avtalen.

- Detaljer rundt avtalen kommer verken vi eller Vollvik til å gi, slår han fast.

- Men alt mellom oss er gjort opp nå, og vi trekker konkursbegjæringen mot Idar Vollvik og Vollvik Invest, sier Olsen.

Kommunikasjonsdirektøren sier noe av begrunnelsen for at de holder tett om hva avtalen innebærer er at det har vært en del upresis informasjon i mediene.

- Jeg vil avkrefte at vi er aksjonærer i Ludo, som det har vært skrevet om i flere anledninger. Mer detaljer om avtalen ønsker jeg ikke å opplyse om, sier Olsen til DN.no.

- Man lærer i alle prosesser man er med i

Olsen forklarer til DN.no at det har vært viktig for meglerhuset First Securities å være tydelige på at når man inngår en avtale med dem, så er det en avtale man må forholde seg til og oppfylle. For eksempel ved lån av penger, som i denne saken.

- Det er også bakgrunnen for at dette har tatt så lang tid, sier Olsen.

Han ønsker ikke å karakterisere størrelsen og detaljene på tapet i perioden.

- Vi har måtte ta tap. Det inngår gjerne i kortene når man inngår forlik. Man lærer i alle prosesser man er med i, særlig de litt tyngre.

- Ludo er operativt med mobil og klær i mange land. Vi har ikke tenkt til å gi oss.

Les også:

Mamut-styret anbefaler Visma-bud

Titter Google nærmere i kortene

Lover tidenes raskeste sommer

- Nå vet jeg at jeg klarer det

Råsterkt fra Oracle

Les flere nyheter her

Personvernpolicy