Generalstreik i Hellas

Gresk fagbevegelse innleder tirsdag morgen en 48 timer lang generalstreik i protest mot regjeringens innstrammingsprogram. (Foto: Scanpix)
Gresk fagbevegelse innleder tirsdag morgen en 48 timer lang generalstreik i protest mot regjeringens innstrammingsprogram. (Foto: Scanpix)

Gresk fagbevegelse innleder tirsdag morgen en 48 timer lang generalstreik i protest mot regjeringens innstrammingsprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner.

Statsminister Giorgos Papandreou tryglet mandag kveld nasjonalforsamlingen om å gjøre sin patriotiske plikt og holde landet på beina.

Les også: - Slå dere selv konkurs!

Begrenset flytrafikk

Imens kunngjorde flygelederne stans i alle flyginger på de travleste periodene om morgenen og om kvelden tirsdag og onsdag.

Allerede mandag innstilte Olympic Airlines og Aegean flere titall innenlandske flyginger, mens flere internasjonale avganger ble flyttet til andre tidspunkter.

Les: Sarkozy enig med banker om gresk krisehjelp

Verken busser eller trikker kommer til å gå i Aten, men førerne på T-banen bestemte seg for ikke å streike «slik at folk kan ta seg fram til demonstrasjonene i sentrum».

Stengte dører

Både offentlige kontorer og skoler har stengt dørene, mens sykehus vil bare ha minimumsbetjening. Greske medier slår av PC-ene i fem timer hver av de to dagene, og også landets skuespillere føyer seg inn i rekken av streikende.

Les: Håpløshet og resignasjon preger Hellas

Det vil også bli strømbrudd i perioder som følge av taktiske strømavbrudd for å prøve å stanse privatiseringen av Hellas' største energiselskap.

Over 5.000 polititjenestemenn er utplassert rundt om i den greske hovedstaden i forbindelse med demonstrasjonene.

Les flere nyheter her