Fikk 37. 000 kroner i posten

En dansk kvinne i slutten av 20-årene fikk seg en stor overraskelse da hun åpnet posten. Der fant hun en anonym konvolutt som inneholdt 35.000 danske kroner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
En dansk kvinne i slutten av 20-årene fikk seg en stor overraskelse da hun åpnet posten. Der fant hun en anonym konvolutt som inneholdt 35.000 danske kroner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

En dansk kvinne fikk en uadressert konvolutt som inneholdt pengesedler i posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For rundt en måned siden fikk den danske kvinnen fra Aarhus seg en stor overraskelse da hun åpnet posten.

I bunken mellom regninger og reklame lå det en uadressert konvolutt som inneholdt hele 35.000 danske kroner (som har en verdi på mer enn 37.100 norske).

Inne i den anonyme konvolutten lå det flere mindre konvolutter som alle inneholdt pengesedler, men også andre papirer.

Politiet i Aarhus bekrefter opplysningene overfor Ekstra Bladet, og sier at kvinnen, som er i slutten av 20-årene, bor alene og at hun er i en betrodd stilling i byen.

Hemmelig beundrer?

Kvinnen forsøkte først på egenhånd å spore opp hvor pengene kunne komme fra, men da ingen av hennes venner eller naboer kjente til den underlige forsendelsen bestemte hun seg for å levere brevet til politiet, som ble like forundret over konvolutten og dens innhold.

Politiet spekulerer nå i om pengene kan stamme fra en syk eller senil person som rett og slett har levert konvolutten på feil dør, eller om kvinnen rett og slett har en hemmelig beundrer.

- Dersom giveren er en syk person som har levert pengene ved en feiltagelse, sitter det kanskje noen pårørende eller en kontaktperson et sted som kan redegjøre for pengene, sier politioverbetjent Mogens Brøndum til Ekstra Bladet.

Søker eieren

Politiet understreker at det ikke bare er å troppe opp på politistasjonen for å få utlevert pengene. Man må kunne redegjøre for dem at man er den rettmessige eier for å få konvolutten utlevert. Blant annet må vedkommende som krever pengene også kunne fortelle politiet hvilke andre papirer konvolutten inneholder.

Politiet søker nå hjelp gjennom offentligheten for å få et svar på gåten, men Brøndum tilføyer at det til syvende og sist vil være opp til jurister å avgjøre hva som skjer med pengene dersom ingen rettmessig eier melder seg.

Kvinnen kan uansett se frem til en god finnerlønn, med mulighet om å beholde hele summen dersom ingen andre melder seg. Hun må i så fall betale skatt for summen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy