Nedgang i japansk bilproduksjon etter jordskjelvet

Naturkatastrofen som rammet Japan i mars, har ført til en kraftig nedgang i produksjonen av japanske biler. Foto: Scanpix
Naturkatastrofen som rammet Japan i mars, har ført til en kraftig nedgang i produksjonen av japanske biler. Foto: Scanpix

Japanske bilfabrikker har opplevd et kraftig fall i produksjonen etter jordskjelvet og tsunamien som rammet landet i midten av mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største bilprodusent Toyota opplyser at produksjonen av biler har gått ned 62,7 prosent i mars sammenlignet med samme periode i foregående år.

Også Hondas fabrikker i Japan har hatt en tilsvarende nedgang, 62,9 prosent, sammenlignet med mars i fjor. Samtidig ble Hondas globale produksjon redusert med 19,2 prosent.

Les også: Japans økonomi under sterkt press

Nedgangen på 52,4 prosent ved Nissans fabrikker skyldes ifølge bilprodusenten selv både naturkatastrofen og at en statlig tilskuddsordning for miljøvennlige biler ble avsluttet.

Mazda opplyste mandag at selskapets fabrikker i Japan har hatt en nedgang på 50 prosent, mens produksjonen globalt falt med en tredel sammenlignet med året før.

Les også: – Katastrofen kan koste Japan 1,3 billioner

Det kraftige jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet Japan 11. mars, ødela en rekke fabrikker og atomkraftverk i den nordlige delen av Japan.

Les også: – Blir neppe japansk varemangel i Norge

Katastrofen førte også til en betydelig reduksjon i strømforsyningene, noe som også forårsaket nedsatt produksjon ved en rekke fabrikker.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært