Fyll tanken nå

Illstrasjonsfoto: Scanpix
Illstrasjonsfoto: Scanpix

Nå går bensinprisene opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du er opptatt av billigst mulig bensin, bør du fylle drivstoff så fort som mulig. For nå stiger bensin- og dieselprisene. Uroen i Libya har sendt oljeprisen opp rundt ti dollar fatet de siste par dagene. Og ekspertene sier at oljeprisen kan fortsette å stige.

Bensinkjedene kjøper sitt drivstoff i det internasjonale markedet i Rotterdam, og uroen i Libya har også slått ut i høyere bensin- og dieselpriser.

- Bensinprisene stiger nå, men ikke like mye som råoljeprisen. Grovt sett betyr 10 dollars økning i oljeprisen 40 øre literen på bensinpumpene her hjemme. Grunnen til at det til at det ikke blir mer enn det, er at det aller meste av norske drivstoffpriser er avgifter. Egentlig koster ikke diesel mer enn 4,50 kroner og bensin 4,30 kroner i grossistmarkedet, sier oljeekspert Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets.

Statoil har torsdag en pris på blyfri 95 på hele 13,92 kroner, mens Shell tar 13,83 kroner literen.

- Bensinprisen har vært stabil på 13.73 kroner siden 17. feb, men ble i dag satt opp med 10 øre, slik at vår listepris er på 13,83 kroner. Når det gjelder dieselprisen har den ligget på 13.28 kroner siden 22. februar, men vi utelukker ikke at det kan komme prisøkning her også, sier kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Shell.

Aasheim sier hun ikke vil spekulere eventuelle ytterligere prisøkninger, men bekrefter at bensinselskapene følger prisutviklingen i markedet. Bensinprisen ble satt opp i dag etter at innkjøpsprisen i Rotterdam steg 20 dollar per tonn. Så langt torsdag har bensinprisen steget ytterligere 29 dollar per tonn, opplyser Norwegian Oil Trading til DN.no. En ytterligere prisoppgang kan dermed være snart forestående. Dermed kan bensin- og dieselprisene igjen være på rekordnivåer.

- Den høyeste listen prisen vi har hatt var 13.98 kroner for 95 blyfri, og 14,27 kroner på diesel. Dette ble registrert 16. juli i 2008, opplyser Aasheim.

Les også:

Venne-selskap plutselig tømt for penger

- Den virkelig store boligboblen vil komme

- Dette er ren svindel

Nådeløs, genial og uerstattelig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden