Handikapforbundet boikotter Norwegian

Flyselskapet Norwegian krever at rullestolbrukere har med seg ledsager på turene. Handikapforbundet reagerer med å boikotte flyselskapet. (Foto: Scanpix).
Flyselskapet Norwegian krever at rullestolbrukere har med seg ledsager på turene. Handikapforbundet reagerer med å boikotte flyselskapet. (Foto: Scanpix).

Norwegian krever at rullestolbrukere har med seg ledsager på turen. Handikapforbundet reagerer med å boikotte flyselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rullestolbrukere må altså kjøpe en ekstra billett til en ledsager når de skal ut å reise. Det er diskriminering, mener Norges Handikapforbund. Tirsdag besluttet det å gå til boikott, melder NRK.

– Norwegian har hatt god nok tid på seg til å endre sin praksis. Når de ikke hører på anmodninger over lang tid, så må vi se oss om etter nye grep for å si fra til Norwegian og forbrukerne, sier generalsekretær Lars Ødegård i Norges Handikapforbund.

Han viser til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas uttalelser om at Norwegians forståelse av reglene kan oppfattes som diskriminering. Hun har bedt Luftfartsverket se på saken. Men Handikapforbundet vil ikke vente til Luftfartsverket har fattet sitt vedtak.

Norwegian synes boikotten er beklagelig. Selskapet viser til at andre store europeiske flyselskap har samme praksis.

– Jeg synes det er litt merkelig at Handikapforbundet ikke har mer fokus på det som er bakgrunnen for denne bestemmelsen, nemlig sikkerheten til de reisende, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden