Aker Solutions splittes i tre

Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA (foto: Scanpix)
Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA (foto: Scanpix)

Dagens Aker Solutions splittes i tre nye selskaper. Ifølge konsernet er formålet «å dyrke kjernevirksomhetene».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nye selskapene blir Aker Contractors, som vil bli notert på Oslo Børs, og Process & Construction International, som kan bli notert i løpet av 2011 dersom selskapet bestemmer seg for dette. I tillegg består Aker Solutions.

– Vi har lyttet nøye til tilbakemeldinger fra kunder og investorer, og analysert hvordan vi burde posisjonere oss for å innfri deres forventninger, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA og styreleder i Aker Solutions.

Han er klar på at alle de tre selskapene skal vokse i hvert sitt marked.

Det har tidligere vært spekulert på om Aker Solutions skulle splittes – og selges. Det er blitt avvist av konsernsjef Eriksen. Hva som vil skje med eierandelen i de nye selskapene, vil ikke Aker-ledelsen si noe eksakt om i dag.

– Når det gjelder P&C International, som ikke har noe med olje- og gassvirksomhet å gjøre, så ligger det an til at vi over tid selger oss helt ut, sier kommunikasjonssjef Geir Arne Drangeid i Aker Solutions til E24.

Om Aker Contractors sier han at «vi i dag ser for oss at vi deler ut aksjene til aksjonærene i Aker Solutions».

Da staten kjøpte seg opp i Aker i 2007 var begrunnelsen at det var viktig å beholde kompetansemiljøer og industrivirksomhet i Norge. Hensikten var å sikre seg mot utflagging av selskaper og virksomheter i den Røkke-kontrollerte Aker-sfæren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden