Årsbeste på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag til 401,96 poeng, noe som er årets høyeste nivå. Dagens oppgang på 1,03 prosent ga en månedsvekst på 6,11 prosent og en oppgang på 8,18 prosent siden årsskiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange analytikere ser nå muligheter for at den psykologiske barrieren på 400 poeng er passert for denne gang, men frykten er likevel at indeksens neste passering av 400-poengsmerket skal være på veien nedover.

Året 2010 har nemlig vært et børsår så langt preget av store opp- og nedganger. Det startet friskt med en indeks rundt 385 poeng i januar som raskt sank til 340 poeng i februar.

I april var hovedindeksen igjen over 390 poeng og mange trodde at nå går det for alvor oppover. Så kom sommeren.

I juli sank indeksen til godt under 320 poeng, men etter ferien har oppgangen vært sikrere enn i første halvår og fra juli til nå er det altså tale om hele 80 poeng.

Mandagens hovedindeks viste oppgang for 37 selskaper og nedgang for 14. Den brede all share-indeksen sendte hele 76 selskap opp mens 49 selskap gikk ned.

Hovedtrenden i øyeblikket er at aksjene i de store selskapene som styrer indeksen, stiger jevnt og trutt, men ikke i store hopp.

Det gir et visst inntrykk av soliditet samtidig som alle er klar over at det ikke skal mer til enn et fall i oljeprisen før pilene igjen vil peke nedover.

Men i øyeblikket kan det se ut som en oljepris på 85 dollar er mer realistisk enn et nytt fall under 80 dollar.

Mandagens omsetning var på cirka 5 milliarder kroner.

Personvernpolicy