Mobilselskapene pålegges å kutte prisene

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Post- og teletilsynet (PT) pålegger mobilselskapene Telenor, NetCom, Tele2, Network Norway, Ventelo og TDC å redusere prisene som selskapene krever av hverandre når kundene ringer til kunder hos de andre operatørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de såkalte termineringsprisene som PT i et vedtak pålegger de seks selskapene å redusere fram til 2013. Termineringspris er den prisen som et mobilselskap betaler til et annet mobilselskap når deres kunder ringer til kunder hos de andre operatørene. Dagens høyeste pris for terminering er på 90 øre. Den skal ned til 15 øre fra 1. januar 2013.

– Like priser for like tjenester er en viktig forutsetning for å unngå at samtalene prises forskjellig avhengig av hvilket nett man ringer til, sier PT-direktør Willy Jensen.

PT opplyser at nye mobilselskaper i en oppstartsperiode har vært regulert noe mildere enn NetCom og Telenor. Det nye vedtaket fører til at den mildere reguleringen blir fjernet, slik at alle selskapene behandles likt.

Jensen innrømmer at oppstramningen kan medføre negative effekter for forbrukerne ved at samtalepriser kan bli høyere eller at subsidierte telefoner blir dyrere.

Tele2 mener vedtaket utfordrer vilkårene for utbygging av et tredje mobilnett. Selskapet håper at Samferdselsdepartementet vil omgjøre PTs vedtak. (©NTB)

Personvernpolicy