Tapte alt - kan bli søkkrik igjen

Idar Vollvik (foto: Scanpix)
Idar Vollvik (foto: Scanpix)

Idar Vollvik vil selge aksjer i sitt mobilselskap Ludo til 5.000 ganger så høy pris som den første emisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idar Vollvik har skrudd opp aksjekursen i Ludo fra én øre til 50 kroner når mobilselskapet nå er på pengejakt.

I Ludo Mobil var det opprinnelig 100 aksjer. Men deretter ble aksjen splittet, slik at de opprinnelige 100 aksjene ble til ti millioner nye aksjer, som tilsvarte en pris på kun 1,06 øre for hver ny aksje.

Vollviks egen Ludo-gevinst er på over 400 millioner kroner - hvis investorene godtar prisen på aksjene, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er fantastisk!
Mobilgründeren Vollvik tjente som kjent én milliard på å selge Chess, for deretter å rote bort alle pengene på ellevill aksjehandel på Oslo Børs. Nå sitter han igjen med gjeld på 60-70 millioner kroner.

Men nå er Vollvik i ferd med å ta igjen noe av det tapte.

- Det er fantastisk! Men jeg har jo knapt sett familien min, jeg jobber 18 timer hver jævlige dag. Men dette er ikke noe enmannsshow, jeg har mange flinke folk med meg, sier Vollvik til DN.

Emisjon på trappene
Pengene Ludo skal hente skal brukes for å finansiere et oppkjøp. Den foreløpige emisjonskursen på 50 kroner priser Ludo til svimlende 535 millioner kroner før emisjonen.

Selskapet har ikke kommet med noen offisielle regnskapstall eller -prognoser for inneværende år eller tall på antall kunder.

Det ble gjennomført to emisjoner i Ludo i første halvår i år. Begge gangene ble det hentet inn i overkant av 15 millioner kroner til kurs 21 kroner. Nå er emisjonskursen 50 kroner, dermed er aksjekursen skrudd opp med 470.000 prosent sammenlignet med kursen i den aller første emisjonen. Ifølge Vollvik skal prospektet for den annonserte emisjonen være klar neste uke.

Les også:

- Dette er verdensrekord

- Jeg er drittlei gjelden

Vollvik er Norges Donald Duck

Vollviks hus pantsatt til pipa

- Vollvik lover, lyver og lurer

Personvernpolicy