Spetalen i krangel med hyttenaboen

Øystein Stray Spetalen (foto: Scanpix)
Øystein Stray Spetalen (foto: Scanpix)

Anklager hyttenabo for ulovlig bygging.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øystein Stray Spetalen har havnet i krangel med sin hyttenabo Carl Christian Fon i Sandefjord, skriver Dagens Næringsliv.

Investoren mener hyttenabo og entreprenør Carl Christian Fon ulovlig har oppført en kaifront og flytebrygge.

Spetalen har blant annet også hisset seg opp over noen campingvogner og har ifølge Sandefjords Blad klaget saken inn for kommunen.

Øystein Stray Spetalen vil ikke kommentere saken overfor DN. Men i brevet til Sandefjord kommune, uttrykker investoren misnøye over at naboen benytter strandområdet til campingvogner og telting, marinanlegg og bunkring av drivstoff. I brevet heter det at campingvognene er utstyrt med fortelt og plattinger.

- Det er et paradoks at andre grunneiere i området, som på korrekt måte søker om å utvide marinaanlegg, får avslag fra kommunen og fylkesmannen, mens her tar man seg bare til rette og bygger ut anlegg og tilrettelegger for camping uten tillatelse, skriver Spetalen.

Uforstående
Entreprenør Carl Christian Fon som stiller seg uforstående til naboklagen og forteller at han ikke har fått tilsendt klagen fra Spetalen.

Han avviser at kaifronten, som ble ferdigstilt i vinter, blir brukt som brygge, slik Spetalen hevder. Han avviser også at det foregår ulovlig camping på eiendommen.

Spetalen, som opprinnelig kommer fra Breidablikk i Sandefjord, tilbringer store deler av sommeren på fritidseiendommen sammen med familien. Ifølge Sandefjords Blad, har investorens forhold til hyttenabo Carl Christian Fon vært anstrengt i en årrekke, noe som har resultert i flere konflikter som kommunen har måttet ordne opp i.

Avdelingsingeniør Terje Skottun i teknisk etat bekrefter innholdet i brevet fra Spetalen, men vil ikke kommentere klagen.

Les også:

Forlater Spetalen én etter én

- Spetalen og Stoltenberg tar fullstendig feil

Varsler slutten for kapitalismen

Personvernpolicy