Svenske plastikkirurger vil på børs

Plastisk kirurgi er blitt en lukrativ geskjeft, også blant svenskene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Plastisk kirurgi er blitt en lukrativ geskjeft, også blant svenskene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Etterspørselen etter plastisk kirurgi vokser i Sverige. Den største privatklinikken omsetter for flere hundre millioner i året og planlegger børsnotering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rynker skal slettes, fett skal suges bort og bryster og lepper justeres. Plastisk kirurgi er blitt en lukrativ geskjeft, også blant svenskene.

Den bransjeledende Akademikliniken kunne i fjor vise til en økning i omsetningen på nesten 25 prosent. I år vil Alexandra Leiderby, leder for klinikken, få opp omsetningen ytterligere til 200 millioner kroner. I tillegg tar hun sikte på å ta selskapet på børs innen tre år.

– Bransjen er definitivt på vei opp og det finnes et enormt vekstpotensial, sier Leiderby.

Men kirurgene ved Akademikliniken er ikke de eneste som gjør det stort i Sverige. Konkurrenten Art Clinic ser også for seg et raskt voksende marked. Med sine fire store operasjonssaler gjør Art Clinic 1.800 inngrep i året.

Brystoperasjoner er de mest ettertraktede blant svenske kvinner.

– Vi har ganske mange rekonstruksjoner etter kreft. Men vi har også yngre jenter som vil gjøre brystene større eller mindre, eller damer som har ammet og som vil ha tilbake sin gamle brystfasong, forteller Leiderby. (©NTB)

Personvernpolicy