REC med 866 millioner i pluss

Adm dir Ole Enger, REC
Adm dir Ole Enger, REC

Har de vanskelige tidene snudd for det plagede solenergiselskapet Renewable Energy Corp.?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solenergiselskapet Rec gjorde det langt bedre enn ventet i andre kvartal.

Konsernsjef Ole Enger sier på dagens presentasjon at det er et veldig sterkt marked og at det fortsetter inn i tredje kvartal 2010.

- Den sterke etterspørselen holder seg inn i tredje kvartal og det tyske markedet er veldig sterk i tillegg til andre markeder som Italia og Tsjekkia. Andre kvartal var relativt positivt for Rec fordi det var bedre enn de to foregående kvartalene. Vi ser bedre resultater i alle enheter og begynner å se resultatene av tiltak vi har gjort, sier Enger ifølge TDN Finans.

Aksjekursen REC får fart på Oslo Børs: Tar bølgen for Rec

Overraskende sterke tall
Driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 455 millioner kroner i årets andre kvartal, opplyser selskapet i en melding mandag.

Ebitda-resultatet var dermed langt bedre enn ventet. På forhånd var det ventet et ebitda-resultat på 310 millioner kroner, viser estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans (se flere tall i tabell).

Driftsresultatet ble positivt påvirket av høyere salgsvolumer og bedring i silisiumsprisene. Resultatet ble imidlertid negativt påvirket av prosjekter som er i oppstartsfasen.

Generelt har det kommet positive signaler fra solmarkedet den siste tiden, både i forhold til prissignaler i tredje kvartal og positiv guiding fra flere solselskaper. For første gang på to år hevet derfor analytikerkorpset estimatene for solenergiselskapet føe dagens fremleggelse: Lysere utsikter for Rec

ValutaeffekterResultat før skatt ble på 866 millioner kroner i kvartalet. På forhånd var det ventet et resultat på minus 295 millioner kroner, men estimatene varierte mye, fra minus 924 millioner kroner til pluss 581 millioner kroner.

Resultatet før skatt er imidlertid sterkt påvriket av valutasvingninger. Rec er eksponert for valutaendringer, spesielt endringer i dollar, euro, singapore dollar og norske kroner. Valutauroen i kvartalet har gitt positive valutaeffekter for selskapet på 598 millioner kroner.

Les også : Analytikerne i villrede om REC-resultatet

Rec så en generelt sterk etterspørsel etter alle sine produkter i andre kvartal. Samtidig bedret driften seg i alle divisjoner, opplyser selskapet . Rec mener markedsprisene er stabile inn i tredje kvartal 2010.

Oppjusteringer
Siden forrige kvartal har analytikerne tatt opp både inntekts- og ebitda-etestimatene for 2011 og 2012. For inneværende år er det imidlertid bare inntektsutsiktene som er blitt hevet, mens estimatene for ebitda-resultatet er nedjustert med mer enn fem prosent.

Aksjen har vært preget av et fall i den gjennomsnittlige salgsprisen (ASP) i bransjen og selskapsspesifikke ting som utsettelser av FBR-fabrikken i Moses Lake og selskapets balanse.

Siden 1. juli har Rec-aksjen steget 24,4 prosent. Følg kursen fra åpning her: REC

Les også : - Rec har passert bunnen

Renewable Energy Corp:

Tall i millioner kr2. kvartal 20102. kvartal 2009Ventet*
Omsetning2.7582.2802.763
EBITDA455250310
Driftsresultat-146-52-251
Resultat før skatt866-689-295

*Ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Personvernpolicy