Meny

Trolig åpent luftrom fram til fredag kveld

Et Norwegian-fly på vei inn til landing på Gardermoen mandag morgen. Luftrommet var natt til fredag ikke berørt av askeskyen fra vulkanutbruddet på Island. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nyeste prognosene tilsier at luftrommet over Norge høyst sannsynlig vil være åpent fram til klokken 14 fredag. Det er heller ingen tegn på restriksjoner utover ettermiddagen.

Prognosene er basert på de siste værkartene og askevarslene. Avinor sier det vil komme en ny prognose klokken 14, som vil gi en sikrere beskrivelse av situasjonen utover dagen.

Les også: Har advart mot vulkanaske i mange år

Les også: Kan fly i asken

Selskapet gjentar oppfordringen til passasjerer om å sjekke med flyselskapene hva som gjelder for de enkelte avgangene. I morgentimene har det vært flere forsinkelser og innstillinger, blant annet fordi ikke alle flyene er på rett sted slik de ville vært med normal drift. (©NTB)

Les også:

*  NATO-øvelse preget av aske

* Jobber med nye flyregler for vulkanaske

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus